"Kitaplarda KDV indirimi yapılmalı"

"Kitaplarda KDV indirimi yapılmalı"

İstanbul'da gerçekleştirilen Üsküdar Kitap Fuarı'na katılan yazarlar, vergilerin fazla olmasının kitap fiyatlarını etkilediğini ve bu nedenle KDV indirimi yapılması gerektiğini belirtiyor.

Türkiye'nin önde gelen yüzden fazla yayınevinin ve 250'den fazla yazarın katılımıyla gerçekleşen ve dördüncüsü düzenlenen Üsküdar Kitap Fuarı, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde kitapseverlere kapılarını açtı.

10 Şubat'ta eski Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in katılımıyla başlayan fuar, her gün farklı yazarların imza ve söyleşileriyle devam ediyor.

Katılımcıların çoğunluğunu ortaokul ve lise öğrencilerinin oluşturduğu fuarda her yaş ve kesime hitap eden kitapları bulmak mümkün. Katılımcılar istedikleri kitapları kolaylıkla bulabiliyor ve kitap evlerine göre daha uygun fiyatlarla ürün alabiliyorlar.

Fuara katılan yazarlardan Oğuz Saygın, Türkiye'de 9-15 yaş aralığındaki kişilerin daha fazla kitap okuduklarını söyledi.

Saygın, "Bu sıralar ben de bu yaş aralığına yoğunluk verdim ve çok ilgi görüyor. Çocukları düşünen bireyler olmaya sevk etmeliyiz. Büyücü hikâyeleriyle dolu olan kitapların okunmaması gerekiyor. Bizim değerlerimizi taşıyan kitaplar okunmalı. Biz de buna yönelik kitap yazıyoruz. Çocuklara kitap okutmak için hem eğlendiren hem düşündüren eserler ortaya koymalıyız. Türkiye'de kitap okuma oranları düşüktür fakat yeni yetişen nesille beraber bu artacak." dedi.

"Kitaplarda KDV indirimi yapılmalı"

Vergilerin fazla olmasının kitap fiyatlarını etkilediğini kaydeden Siyami Boylu, "Kitaplarda KDV indirimi yapılmalı. Okuma oranının yükselebilmesi için aile, okul ve devlet destekli çalışmalar yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Kitap fuarına okuldaki öğretmen ve arkadaşlarıyla beraber katılan öğrencilerden Ömer Faruk Yıldırım, kitap okumayı çok sevdiğini söyledi.

Aradığı kitapları burada uygun fiyatlarla bulabildiğini belirten Muhammet Bedirhan Erden, şunları söyledi: "Özellikle tarihi kitapları okumayı çok seviyorum. Okulda yılda 15 kitap okuyoruz. Sonra yazılı ve sözlü değerlendirmesini yapıyoruz. Böylece okulumuz bize kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Bu çok güzel bir olanak."

Kitaplara merakı olduğunu kaydeden Bilal Lusna, "Okulda sürekli kitap okuyoruz. Benim de kitaplara merakım var. Bu yüzden buraya geldim. En sevdiğim kitap çizgi roman ve istediğimi bulabiliyorum." şeklinde konuştu.

Kitap okumayı çok sevdiğini anlatan Elif Nur Salim, fuara Türkçe öğretmeninin vasıtasıyla katıldığını bildirirken, Özgür Burak Beste ise romanları ve tarih kitaplarını sevdiğini ifade etti.

"Kendi ilçemizde yapılan bu uygulamadan memnunuz"

Öğrencileriyle beraber fuara katılan Edebiyat Öğretmeni Abdülkerim Demir, şunları anlattı: "TÜYAP gibi yerlere uzak olduğu için gidemiyoruz. O yüzden kendi ilçemizde yapılan bu uygulamadan memnunuz. Biz okul olarak kitap okumaya önem veriyoruz. Her yıl 10 kitap okutuyoruz. Dijital dünyada yaşayan öğrencilerin ve diğer insanların burada buluşmaları çok önem arz ediyor. Bu bizim için bir nimet."

"Aile okursa çocuk da okur"

Öğretmenlerden Hanife Yazıcı ise "Kitap fuarının burada açılması çok anlamlı. Bizim okulumuzda 8 yıldır kütüphanemiz var. Ailelerle iş birliği yaparak kitap okutmaya çalışıyoruz." diyerek, eğitimin ailede başladığını ve ailenin kitap okuması durumunda çocukların da okuyacağını aktardı.

Fuar, 18 Şubat'a kadar 10.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. (Nizamettin Aşkin - İLKHA)



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.