LGS sınavına Fevzi Çakmak Ortaokulunda giren Diyarbakırlı öğrenciler duygularını paylaştı
Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ter döken öğrenciler, soruların beklediklerinden daha kolay olduğunu belirterek sonuçlardan umutlu olduklarını dile getirdi.
Türkiye genelinde bir milyon 236 bin 8'inci sınıf öğrencisinin katıldığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına Diyarbakır’daki 429 ortaokulda eğitim gören 34 bin 523 öğrenci katıldı.
Saat 09.30 itibariyle ilk oturumun başladığı (LGS) sınavının 2’nci oturumu 12.50’de sona erdi.
Ara bekleme süreleriyle beraber yaklaşık 3 buçuk saat süren sınavda evlatlarını yalnız bırakmak istemeyen velilerden kimileri okul önlerinde kimileri yakınlardaki parklarda bekledi.
Diyarbakır’da sınavın ilk oturumuna katılan öğrenciler, sorumlu oldukları Türkçe, inkılap tarihi, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soruyu kendilerine tanınan 75 dakikalık süre içerisinde cevaplamaya çalıştı.
“Aylarca sınava çalıştım ama matematik dersinden korkuyorum”
Genel itibariyle ilk oturumun başarılı geçtiğini belirten öğrencilerden Agit Ölmez, sınavın kolay olduğundan gayet iyi geçtiğini ifade ederek, “Aylarca sınava çalıştım. Beni zorlayan ders sadece İngilizceydi. Türkçe ve inkılap tarihi kolay geçti. Matematik dersinden korkuyorum. Fen dersinde normalde çok iyiyim. Sınav açıklanınca ne yaptığımı göreceğim.” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerinin ve ailesinin desteğine değinen Ölmez, “Öğretmenler dersleri iyi ve açık anlatıyordu. Ailem ise bana destekte bulunuyordu.” ifadelerini kullandı.
Hedefi olan Cumhuriyet Fen Lisesi için sınava girdiğini dile getiren Emir Demir ise, “Sözel derslere girdik. Liseye geçiş sınavında genelde sözel bölümler kolay olur. Sayısal dersler ise biraz daha zor oluyor. Bence Türkçe sınavı biraz orta düzeyde beni zorladı ama diğer dersler kolaydı. Ailem genelde bana denemeler çözdürüyorlardı. Sınav sürecini dershane de genelde deneme çözerek geçirdim.” dedi.
“Yabancı dil sorularını boş bıraktım”
Diğer birçok arkadaşı gibi İngilizce dersinde zorlandığını söyleyen Argeş Şen, “Sınavım güzel geçti. Özellikle sözel bölüm çok güzeldi. Yabancı dil dersim kötü olduğu için yanlış yerine boş bıraktım. Zor değil, kolay bir sınavdı. İnşallah sayısal sınavlarda da güzel puanlar alacağız. Ben siyasetçi olmayı hedefliyorum.” diye belirtti.
Sayısal alanda gireceği sınavında sözel gibi başarılı geçmesini ümit eden Eyüp Bora, “Sınavın zorluk derecesi pek yoktu. Türkçe sınavı çok güzel geçti. Yabancı dille alakam olmadığı için yanlış yapacağıma boş bıraktım. Sayısal derslerde inşallah kolay geçer. Dershaneye gidip çalıştım. Denemelere girdim. Denemelerde yanlış yaptığım soruları hocalarıma gösterip birlikte bakıyorduk ve konu anlatımlı videoları açıp ders dinleyerek sınava hazırlık sürecini geçirdim.” ifadelerini kullandı.
Eyüp Arda Şeker ise şunları söyledi:
“Türkçe soruları kolaydı. Hepsini yaptım diğer dersler de güzel geçti ama İngilizce soruları bana biraz zor geldi. Zaten 4 İngilizce sorusunu boş bıraktım. İnkılap ve İngilizceye hiç çalışmadım. Sayısal derslere önem verdim.” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.