Mahalle sakinleri yetkililerden hizmet bekliyor
Adıyaman Yenipınar Mahallesinin sokak ve yollarının görüntülerinin 2020 yılına yakışmadığını dile getiren mahalle sakinleri yetkililerden hizmet bekliyorlar.
700 nüfus 450 seçmeni bulunan Yenipınar Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Kurtulmuş mahallenin sorunlarının çözüme kavuşturulmasını beklediklerini belirti.
"Mahallemizin en önemli sorunlarının başında otopark sorunu geliyor"
Daha önceki yıllarda bin 500'ün üzerinde seçmeni olduğunu dile getiren Kurtulmuş "Mahallemizin belli kısımları diğer mahallere katılınca Adıyaman'ın en küçük mahallesi olduk. Adıyaman'ın en küçük mahallesi olmasına rağmen, kendine göre sorunları vardır. Mahallemizin en önemli sorunlarının başında otopark sorunu geliyor. Mahallemiz, şehrin merkezinde ve en işlek yerinde olmasından dolayı bankalara veya diğer kurumlara gelen vatandaşalar, araçlarını park etmede sorun yaşıyor. Vatandaşalar ara sokaklara araçlarını park etmek zorunda kalıyor. Bu durum da sıkıntılara neden oluyor. Bir yangın olduğu zaman itfaiye aracı veya çöp toplama aracı sokaklara girmede sıkıntı yaşıyor. Sokakların genişliği 6 metre olduğundan, doğal olarak sıkıntılar yaşanıyor. Adıyaman'ın en eski sokaklarından olan çıkmaz sokaklar var mahallemizde. Bu çıkmaz sokakta üç tane toprak ev var. Bu evler yıkılır ve sokak açılırsa güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır. Bunu kim yapacak? Tabi ki Adıyaman Belediyesi yapacak. Bu görüntüler 2020 yılına yakışmayan çirkin görüntülerdir. Durumu Fen İşleri ve İmar Müdürlüğüne ilettik, beklemedeyiz." dedi.
"Mansur Bin Cavena'ya ait türbenin hak ettiği değeri görmesi gerekiyor"
Mahallede bulunan türbenin harabe duruma geldiğini belirten Kurtulmuş, "Mahallemizde bulunan ve Adıyaman'ı fetheden İslam komutanlarından Mansur Bin Cavena'ya ait türbenin de hak ettiği değeri görmesi gerekiyor. Türbenin durumunu daha önce sosyal medyada paylaştık. Bu konuda hiçbir yetkili duyarlı davranmadı. Duyarlı davranmamasının nedeniyse buranın şahsa ait olmasıdır. Ama hayırseverler katkıda bulunur ve hak sahibiyle bir anlaşmaya varılırsa türbenin bulunduğu alan yeniden bir yapılanmayla düzenlenebilir." ifadelerini kullandı.
"Kütüphanemiz yok"
Mahallede bulunan kütüphanenin taşınmasından sonra sıkıntılar yaşandığına vurgu yapan Kurtulmuş, "Mahallemizin diğer bir sorunu öğrencilerimizin gidebilecekleri bir kütüphanenin olmamasıdır. Mahallemizde bulunan kütüphane yıkılma gerekçesiyle Dursun Çavuş Camii yanına taşındı. Mevcut olan kütüphane binası da kendi kaderine terk edilmiş durumdadır. Yetişkin öğrenciler şu anki kütüphaneye gidebilirler ama yaşı küçük olan öğrencilerin gidip gelmesinde sıkıntılar yaşanabiliyor. Mahallemizde bulunan Demokrasi Parkı yanında bulunan müze taşınacak olursa park yeniden dizayn edilecektir. Mahallemiz Adıyaman'ın en eski mahallesi olduğundan alt yapıda bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Bundan dolayı yenilenmesi gerekiyor. İnşallah belediye bu konuya da bir el atarsa iyi olur." şeklinde konuştu.
"Mahallemizin alt yapı sıkıntıları vardır"
Mahalle esnafından Abdurrahman Aslan, Adıyaman'ın hizmet görmemesinden yakınarak "Mahallemizin alt yapı sıkıntıları vardır. Daha önceki 4 belediye başkanına da durumu ilettik. Bir senedir sokaklarda bulunan ağaçları kestiremedik. Ağaçların dalları insanların üzerine düşecek şekildedir. Belediye bu işin kendilerine ait olmadığını, müteahhidin işi olduğunu söylüyor. Adıyaman'ı çok güzel gelişmiş bir köy olarak düşünüyorum. Sebebine gelince Türkiye'deki gerek reklamlarda, hava durumlarında Güneydoğu Anadolu Bölgesinde en son memleket olarak gösterilen, yatırımın hiç olmadığı, fabrikaların hepsinin kapandığı, işsizliğin çoğaldığı, insanların üniversiteyi bitirip işsiz gezdiği Adıyaman'ın sınıfta kaldığını görüyoruz. Belediye başkanı ve yetkililer şu sokakların içerisini bir gezsinler yüz senelik bir mahalleye benziyorsa ben derim ki her şeyi yapmışlar." dedi.
"Kütüphane bir memleketin ana hedeflerinden biri olması gerekir"
Mahallede birçok eksiğin olduğunu belirten Arslan "Mahallede sağlık ocağımız yoktur. En yakın olanı Bahçelievler Mahallesinde. Biri de Hoca Ömer Mahallesinde bulunandır. Oraya gidiyoruz. Mahallemizde Demokrasi Parkı var. Bana göre bir park alanı değil de akşam ezanından sonra farklı insanların gittiği bir yerdir. Oraya hiçbir ailenin giremediği, önündeki seyyar satıcıların oraya yakışmadığı bir yerdir. Kütüphane bir memleketin ana hedeflerinden biri olması gerekir. Çünkü gençler bir memleketin geleceği, ana damarıdır. Eğer onlar okuyacak, gelişecek, eğitim görecek, kitap ve gereçlerini bulamasa, bu memleket için çok büyük sorundur." İfadelerini kullandı
"Bu memlekete hiçbir zaman yatırım yapamadık"
Adıyaman'ın hizmet görmediğinden dert yanan Mahalle esnafından Mehmet Karakaş, "Biz bu memlekete hiçbir zaman yatırım yapamadık. Mahallemiz olsun, memleketimiz olsun hiçbir zaman rahat içinde yaşayamadık. Çarşı merkezini oluşturan Yenipınar Mahallesine dahi bir damla yatırım yapılmadı. Halen 1950'leri yaşıyoruz. Ne belediye başkanı ne valimiz ne de milletvekilleri hiçbir yatırım yapmadı. Halende yapılmıyor. Trafik sorununu söylemek dahi istemiyorum. Mahallemizi bir gezip görsünler ondan sonra ne yapılacaksa yapılsın. Şu an memleketin en büyük sorunlarından biri otopark sorunudur. Halimizi görüyorsunuz, ikinci araç sokaktan geçemiyor. Yol düzgün değil ki trafikte düzgün olsun." dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.