Merkez Efendi Şehir Kütüphanesi 24 saat hizmet veriyor

Merkez Efendi Şehir Kütüphanesi 24 saat hizmet veriyor

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan, Merkez Efendi Şehir Kütüphanesi 7 gün 24 saat İstanbullulara hizmet veriyor.

İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Merkez Efendi Şehir Kütüphanesi, İstanbul'un Topkapı semtinde "Kültür Vadesi" adıyla isimlendirilen bir projenin tam merkezinde, şehre dokunan, şehir ve şehircilik üzerine araştırma yapacak olanlara hizmet vermek amacıyla kurulmuş bir kütüphane...

Toplamda 28 personel ile hizmet veren kütüphanede, 121 kişilik oturma kapasitesi ile 8 bin 400 üye bulunuyor. Kütüphanede 16 bin kitap, 2 bin süreli yayın ile hizmet sunuluyor.

Üniversitesi Kütüphanecilik Bölümü mezunu olan Selahattin Öztürk, 25 yıl İslam Araştırmaları Merkezi'nde (İSAM) çalışıp emekli olduktan sonra, belediye başkanının isteği üzerine şehir kütüphanesinde hizmete başlamış.

Üyelik sistemiyle 7 gün 24 saat hizmet veren bir kütüphane olduklarını ifade eden Öztürk “Okuyucularımızın yüzde 75’i Zeytinburnu dışından gelen kişilerden oluşmakta. Kütüphanemizin gördüğü bu ilgi, verilen hizmet kalitesinin arttırılması için bizde bir motivasyon oluşturuyor.” dedi.

Bekleme Salonu ve Numaralı Takip Sistemi Kullanılıyor

Kütüphanenin yoğunluğuna göre yer bulamayan okuyucular için, binanın bir kısmını bekleme salonu olarak ayırdıklarını belirten Öztürk “Misafirlerimiz buradan sıra numarası alarak kütüphanede yer açıldığında otomatik sistemle sıra numarasına göre alınıyor. Bu zaman zarfında bekleme salonunda oturarak kitaplarını okumaya devam edebiliyorlar.” şeklinde konuştu.

Öztürk, “Misafirlerimiz sıkıldıkları veya ihtiyaç duydukları zaman, 20 ile 60 dakika arasında kütüphane dışına çıkarak ihtiyaçlarını karşılayabilirler. Bir saatten fazla süre dışarda kalanlar otomatik olarak tamamen çıkış yapmış olarak görülür ve bekleyen başka misafirler onların yerine kütüphaneye alınır.” ifadelerini kullandı.

"İstanbul’un her yerinden okuyucularımız var"

İstanbul’un değişik semtlerinden okuyucuların bu hizmetten yararlandığını söyleyen Öztürk “Kütüphanemizi kullanan araştırmacılara 24 saat çay, kahve ve günün belli saatlerinde çorba ikramında bulunuyoruz. Koleksiyonumuz, şehre dokunan, şehirlere bir şekilde temas eden yayınları temin ederek, Türkiye’nin bütün şehirleriyle birlikte dünyanın tüm ülke başkentleri ve önemli kültürel özelliği olan şehirlerle ilgili yayınları da koleksiyonumuza katmak için çalışmalarımız devam etmektedir.” diyerek kültürel zenginlik oluşturmak istediklerini ifade etti.

Kütüphaneye geliş amacının mali müşavirlik sınavına hazırlanmak olduğunu söyleyen Halil Taha Armutcu “Kütüphanenin ortamı gayet sessiz, kart sistemi var. Çok memnunum, ev ortamına göre çalışma şartları burada daha iyi. Önceleri yoğunluk vardı ama birkaç aydır kart sistemine geçildi, bu sistem daha rahat çalışabilmemize olanak sağlıyor.” dedi.

Armutçu, verilen hizmetten memnun olduğunu dile getirerek “Ücretsiz çay, kahve ve çorba ikramı yapılıyor, bu güzel bir hizmet, ayrıca yemek için vakit kaybetmiyoruz. Sabah girip akşama kadar çalışabiliyoruz.” şeklinde konuştu.

Kütüphanenin üyelerinden olan Tahir Aynalı ise “Öncelikle Kütüphanenin bize verdiği hizmet çok güzel. Tıp eğitimine hazırlanıyorum. Kütüphane sabaha kadar açık olduğundan sabahlama imkânımız var. Çorba ikramı, kahve ikramı gayet güzel, personellerin çoğu genç olduğu için bize cana yakın davranıyorlar. Genel olarak verilen hizmetten memnunum.” diyerek hizmeti sağlayanlara teşekkür etti.

İLKHA














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.