Migren ağrılarına ‘nöral terapi’ formülü
Mardin’de migren ağrılarını nöralterapiyle tedavi eden Nöral Terapist Dr. Lokman Kılıç, migren gibi geçmeyen kronik ağrıların temelinde otonom sinir sisteminde oluşan hasarların olduğuna dikkat çekti.
Günlük yaşamı aksatacak kadar sık ve şiddetli olabilen migren ağrıları nöralterapiyle tedavi ediliyor. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan bu yöntem cilde lokal minik iğneler batırılarak yapılıyor.
Mardin’de migren ağrılarını nöralterapiyle tedavi eden Nöral Terapist Dr. Lokman Kılıç, Migren gibi geçmeyen kronik ağrıların temelinde otonom sinir sisteminde oluşan hasarların olduğuna dikkat çekti.
Nöral Terapist Dr. Lokman Kılıç, “Vücudumuzda iki sinir ağı var.” diyen Kılıç, “En çok bilineni beyinden başlayıp vücuda kablo gibi yayılan sinirlerdir. Otonom sinir sistemi ise kablo gibi değildir. Bağlantılarını birbirine eklediğimizi varsaydığımızda dünyanın etrafını 12 kez dolaşacak kadar uzunlukta olabilecek yoğunlukta bir net-work ağıdır. Migrende bu ağın bir yerinde yaşam boyu geçirdiğimiz hastalıklardan kalan kopukluk olur. Bu kopukluktan çıkan olumsuz sinyal zaman zaman migren ataklarını başlatır. İşte, nöral terapi bu bozukluğu düzelten bir tedavidir. Hastanın otonom sinir sistemini düzenler. Şikâyetlerin temeline inerek, ne zaman, nasıl ortaya çıktığını değerlendirir. Nöral Terapi ile migrende ve pek çok hastalıkta temel felsefe insana bir bütün olarak bakabilmektedir.” dedi.
Doğal yoldan tedavi
Nöral Terapi tedavisi güç yahut tedaviye direnç gösteren hastalıklarda tedavi için vücudun çeşitli bölgelerine anestezik ilaç enjeksiyonunu içeren bir sistem olduğunu aktaran Dr. Kılıç, “Temelinde, sağlıklı bir kişinin vücudunda serbestçe akan enerji anlayışı vardır. Yaralanma, hastalık, beslenme bozukluğu, stres ve hatta yara izleri bu serbest akışı bozar ve müdahale bölgeleri denilen enerji düzensizliğinin oluşmasına yol açar. Alman araştırmacıları hastalıkların ve kronik ağrıların yüzde 40'ının vücuttaki müdahale bölgeleri kaynaklı olduğunu tespit etmişlerdir. Vücudun pek çok noktasına enjeksiyonlar yapılmakla birlikte migreni oluşturabilecek veya semptomları arttırabilecek nedenler bulunmaya çalışılır. Uygulamalar genelde cilt altı, kas dokusu, vücuttaki yara ve ameliyat izleri, eklem içi uygulamalar ve hastanın şikayetine bağlı olarak farklı bölgelere ince uçlu iğneler kullanılarak ve çok az miktarda lokal anestezi kullanılarak yapılmaktadır. Amaç kesinlikle ilaç vermek ve enjeksiyon yapmak değil doğal yoldan düzenleme yapmak ve vücudun kendini iyileştirmesine aracı olmaktır. Sadece enjeksiyon tedavisi olmayıp beslenmeniz ve özellikle bağırsak fonksiyonlarınız da bu tedavide ele alınır ve gerekirse düzenleme yapılır.” diye konuştu.
Nöral terapinin tedavi ettiği hastalıklar
Dr. Kılıç, Nöral Terapi ile tedavi edilebilen hastalıkları ise şu şekilde açıkladı; “Nöral Terapinin amacı bu müdahaleyi düzeltmek ve hastalığı veya semptomu tedavi etmektir. Nöral Terapi çok yaygın olarak kronik ağrıları geçirmek için başvurulan bir yöntem olsa da aynı zamanda alerjiler, bahar nezlesi, baş ağrıları, astım, kireçlenme, romatizma hastalıkları, hormon düzensizliği, spor veya kas yaralanmaları, safra kesesi, kalp, karaciğer hastalıkları, depresyon, baş dönmesi, adet dönemi ağrı ve krampları, deri ve dolaşım problemleri için de tedavi edicidir. Boyun, sırt, bel ağrıları, diz, kalça, omuz ağrıları, migren ve baş ağrıları, romatizmal hastalıklar, ankilazon spondilit fibromiyalji (kas romatizması), miyofasial ağrı sendromu, huzursuz bacak sendromu, boyun ve bel fıtıkları, trigeminal nevralji, stres, depresyon, aksiyete zona ağrıları, kronik yorgunluk sendromu, bacaklardaki dolaşım bozukluklarında tedavi edicidir.” (M. Salih Keskin – İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.