‘Nissibi Köprüsü’ne Selahadin-i Eyyubi’nin adı verilsin’
Şanlıurfa’da yerel bir gazete, Türkiye’nin üçüncü büyük köprüsü olan Nissibi Köprüsü’ne Selahaddin-i Eyyubi’nin adının verilmesini teklif etti.
Şanlıurfa ile Adıyaman’ı birbirine bağlayacak Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsü olma özelliği taşıyan Nissibi Köprüsü’nün isminin ne olacağı konusunda tartışmalar devam ediyor. Köprünün son tabliyesinin monte edildiği açılışa katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın köprünün isminin Recep Tayyip Erdoğan olmasını teklif etmesinin ardından yerel bir gazete ise yaptığı bir haberle köprünün isminin Selahaddin-i Eyyubi olmasını teklif etti.
Konuyla ilgili İLKHA mikrofonlarına konuşan Gap Gündemi gazetesi imtiyaz sahibi Veysel Polat, köprüye bin yıl önce bölgemizde yaşamış ve tüm Müslümanların sevgisini kazanmış önemli bir şahsiyet olan Selahaddin-i Eyyubi’nin isminin verilmesinin yaşanan süreç adına anlamlı olacağını söyledi.
Şanlıurfa’yı Adıyaman’a bağlayan Nisibbi Köprüsü’nün Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüsünden sonra Türkiye’nin en büyük üçüncü köprüsü olduğunu ifade eden Polat, “Bu köprünün diğerlerinden farkı; tasarımı ve yapımı Türkiyeli mimar ve mühendislerin ürünü bir köprü olması. Türkiye ve bölgemiz için muhteşem bir eser olduğunu görüyoruz. Özellikle Fırat’ın doğusunu ve batısını birleştirme konusunda anlamlı bir yapı olarak karşımızda duruyor.” dedi.
Yaya trafiğine açılan köprünün ismi konusunda tartışmaların yaşandığını belirten Polat, “Bu köprü şimdiye kadar yapıldığı yere yakın bir köy ismi olan Nissibi Köprüsü olarak adlandırılıyordu. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan da köprünün isminin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasını önerdi. Bizler de Gap Gündemi gazetesi olarak bu muhteşem esere, Selahaddin-i Eyyubi isminin verilmesini öneriyoruz.” şeklinde konuştu.
Selahaddin-i Eyyubi’nin bin yıl önce bölgemizde yaşamış ve tüm Müslümanların sevgisini kazanmış önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Polat, “Selahaddin-i Eyyubi, Kudüs’ü haçlıların işgalinden kurtarıp tüm Müslüman halkları İslam bayrağı altında toplamış örnek bir şahsiyettir. Aynı zamanda İslam tarihinde İslam toplumunun yeniden ihyasını sembolize eden bir isimdir. Barış ve çözüm sürecinin yaşandığı bu günlerde batı ve doğuyu birleştiren bu köprüye bu ismin verilmesinin çok anlamlı olacağına inanıyorum.” diye konuştu. (Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.