Obeziteyi önlemek için mide balonu yöntemi uygulanıyor

Obeziteyi önlemek için mide balonu yöntemi uygulanıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Felat Çiftçi, mide balonunun ameliyatsız ve dikişsiz olarak mideye endoskopik yöntemle yerleştirilen ve midede yer kaplayarak erken doymayı ve diyete uymayı kolaylaştıran balon olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Felat Çiftçi, obeziteyi önlemek amacıyla koordineli olarak operasyon veya balon gibi yöntemlere başvurduklarını belirtti.

Çiftçi, mide balonunun en yaygın kullanılan kilo verme tekniklerinden birisi olduğunu belirterek amacının balonun midede yer kaplaması ve daha çabuk doymaya katkı sağlaması olduğunu vurguladı.

"Vücut kitle endeksi 35-45 üzeri olanlarda mide yöntemini kullanıyoruz"

Çiftçi, yaptığı açıklamada, "Obezite kontrolsüz ve uygunsuz bir beslenme sonrasında vücut kitle endeksinin artmasıdır. Buna bağlı olarak çeşitli hastalıklar, diyabeti, tansiyondur, böbrek hastalığı gibi hastalıklar olmaktadır. Biz de burada obeziteyi önleme sebebiyle çeşitli endokrin bölümü ile koordineli olarak operasyon veya balon gibi yöntemler kullanmaktayız. Obezitenin tedavisinde özellikle aşırı kilolu olanlarda badimeks indeksi 50-65 gibi olan hastalarda gastrit bypass dediğimiz yöntemi kullanıyoruz. Daha düşük olanlarda özellikle badimeks indeksi, vücut kitle endeksi 35-45 üzeri olanlarda biz tüp mide yöntemini kullanıyoruz." dedi.

"Balon yaklaşık olarak altı ay boyunca midede kalmaktadır"

Mide balonunun yaklaşık badimeks vücut indeksi 26 ile 35 arasında olan hastalarda etkili bir yöntem olduğunu söyleyen Çiftçi, "Mide balonu yerleştirilmesi yaklaşık 10 dakikada anestezi altında uygulanan bir işlemdir. Bu yöntem yaklaşık olarak altı ay boyunca balon midede kalmaktadır. Altı ay sonrasında bunu tekrar endoskopi ile çıkarmaktayız. Balonumuz silikon bir balon olup tamamen obezite mücadele yöntemler arasında en az komplikasyonu olan yöntemlerden birisidir. Yaklaşık 10 dakika dediğimiz gibi sürmekte olup bir saat sonra hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmekteyiz. Mide balonu taktığımız hastalarda ortalama altı ay boyunca midede tutuyoruz. Ortalama buradaki kilo verme hedefimiz vücudun % 15-25 kilosunu vermesini bekleriz. Tabi bu balon taktıktan sonraki bizde hastaya düşen kısmı diyet kısmıdır. Hastaya mutlaka diyetine dikkat etmesi gerektiğini bir diyetisyen gözetimi altında olması gerektiğini söylüyoruz. Aynı zamanda tarentel yaşamı bırakmasını, daha çok kilo vermesi için de spor yapmasını mutlaka öneriyoruz." diye konuştu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.