Öğrencilerimiz Selahaddin-i Eyyubi'yi örnek alacak şekilde kendilerini yetiştirmeli
Açılışı gerçekleştirilen Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesinin hayırları vesile olmasını temenni eden BÜ Rektörü İbrahim Çapak, kütüphaneden istifade edeceklerin kendilerini Selahaddin-i Eyyubi'yi örnek alacak şekilde yetiştirmelerini arzu etti.
Bingöl Üniversitesinde geçtiğimiz mart ayında içinde cep sineması ve bireysel çalışma odalarının da bulunduğu bin 200 öğrenci kapasiteli Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesinin açılışı yapılarak hizmete girdi.
Öğrencilere ve dışarıdan gelen vatandaşlara 24 saat aralıksız hizmet verecek olan kütüphane hakkında İLKHA'ya konuşan Bingöl Üniversitesi (BÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, üniversiteye şehre ve bölgeye ismine yakışır bir kütüphane kazandırdıklarını söyledi.
Çapak, "Her birimizin bildiği gibi Selahaddin-i Eyyubi meşhur Kudüs Fatih'i alim ve gerçekten örnek bir kişi. Kütüphanemizde istifade edecek öğrencilerimizin, hemşerilerimizin Selahaddin Eyyubi'yi örnek alacak şekilde kendilerini yetiştirmeleri ve geliştirmeleri gerektiğini düşünüyoruz. İnşallah kütüphanemiz birçok faaliyetlere de hizmet edecek." dedi.
Kütüphanede 100 bine yakın kitabın olduğunu söyleyen Çapak, "Kütüphanemizde hem dijital hem de basılı yayınımızı sürekli artırmaya çalışıyoruz. Üniversitemizde her alanla ilgili kitap bulunuyor ve bundan sonraki süreçte de ihtiyaçlarımızın olduğu alanlarda kitapları da tamamlamaya devam edeceğiz. Çok yoğun bir talep gördü öğrencilerimizden, hem de ilde iyi bir hizmet alanı olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.
"Kütüphaneler eğer arzulanan şekilde hizmet etmezse amacına ulaşmaz"
Kütüphanelerin asıl amacının insanların kendilerini geliştirmeleri olduğuna dikkat çeken Çapak, şu tavsiyelerde bulundu: "Önder ve örnek olan şahsiyetleri takip etmeleri, bunu yaparken de onlara dair eserleri okumaları, varsa kendilerinin bizzat eserlerini okumaktan geçiyor. Kütüphaneler eğer arzulanan şekilde hizmet etmezse amacına ulaşmaz. Kur'an-ı Kerim'de ilk emir 'oku'dur, 'ikra'dır. Dolayısıyla mutlaka bizim burada kitapları okuma, kendimizi geliştirme, önemli şahsiyetleri örnek alarak kendi hayatımızı gözden geçirmemiz gerekir diye düşünüyorum."
"Bilgi edinmek güçtür"
Kitap okumanın, bilgi edinmek olduğunu ifade eden Çapak, "Bilgi edinmek ise güçtür. Kitap okuyan, kendisini geliştiren insanların diğer insanlara daha fazla faydasını olacağı kanaatindeyiz. Zaten tarih bunu ispatlıyor. Hakikatten kendini geliştiren, kitapla beslenen insanların örnek olduklarını, yeni çığırlar açtıklarını, yeni şahsiyetler yetiştirdiklerini görüyoruz ve bu anlamda kendilerini yeniden gözden geçirdiklerini de biliyoruz." ifadelerini kullandı.
"Kütüphanemiz faydalı hizmetlere vesile olacaktır"
Kütüphanenin, faydalı hizmetlere ve faaliyetlere de vesile olacağını dile getiren Çapak, "Bu anlamda paneller, konferanslar yapılmaya devam edecek. Önümüzdeki günlerde yine kütüphane bağlamında kitap fuarımız var. Üçüncüsünü düzenlemiş olacağız. Kütüphanemiz bu konuda öncülük yapıyor. Dolayısıyla, ilim adamları, yazarlar, çizerler yine ilimizde olacaklar. Bu noktada da güzel faaliyetlerimize devam edeceğiz." dedi.
"Kütüphanemizi 24 saat hizmet edecek şekilde planlıyoruz"
Çapak, "Önümüzdeki günlerde 24 saat hizmet edecek şekilde kütüphanemiz faaliyetlerine devam edecek inşallah. Dilerim okuyucunun sayısı fazla olur ve bu noktada da biz güzel hizmetler yapmaya çalışırız. İlimiz ve bölgemiz için hayırlı olsun." şeklinde konuştu.
"Kitaplar insana yol gösterir"
Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi'nde ders çalışıp kitaplardan faydalandıklarını söyleyen öğrencilerden Melike Azra Tokmak, "Bingöl Üniversitesi Fizyoterapi Bölümü 1'inci sınıf öğrencisiyim. Öncelikle Bingöl'de böyle güzel bir kütüphane olması Bingöl Üniversitesi öğrencileri olarak bizler için güzel bir avantaj. Bu kütüphanede birçok arşiv kitap bulunmakta. Bu kitapların öğrenci için birçok değeri var. Alanımızla ilgili olsun, farklı alanlarda ilgili olsun birçok dalda bilgi edinebileceğimiz, boş zamanlarımızı değerlendirebileceğimiz ve çeşitli çalışmalar için güzel bir ortam. Okuduğumuz kitaplar insana yol gösterir, iradesini geliştirir. İyi bir arkadaş diyebiliriz." ifadelerini kullandı.
"Yeni Selahaddinlerin çıkması için çok okumamız lazım"
Bingöl Üniversitesi Öğrencilerinden Melih Durmuş da şunları söyledi: "Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi başkanıyım. Yaklaşık bir ay önce açılan kütüphanemiz öğrencilerimizin gerçekten odak noktası oldu. Üniversitemize bu güzel yapıyı kazandıran büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Arkadaşlarımız sınav döneminde olsun, sınavdan sonra olsun, kitap okumak için güzel bir alana sahip oldular. Kafesiyle, cep sinemasıyla, çalışma salonlarıyla çok modern bir kütüphaneye sahibiz. İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak bu anlamda kütüphanemizde öğrenci kardeşlerimizin kitap okumasını istiyoruz. Kütüphanemizin ismi Selahaddin-i Eyyubi Kütüphanesi olması, dolayısıyla günümüzde yeni Selahaddin ve Fatihlerin çıkması için okumamız gerektiğini düşünüyorum."
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.