Sağlık alanında önemli bir yerdeyiz
Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz, Adıyaman'ın sağlık alanında önemli gelişmeler kaydederek dışarıya hasta göndermek yerine dışarıdan hasta aldığını belirtti.
Evde sağlık hizmetleriyle beraber birçok alanda önemli gelişmeler kat ediklerini dile getiren Adıyaman İl Sağlık Müdürü Erdoğan Öz "Artık ambulanslarımız eskisi gibi sürekli çevre illere gitmiyor. Tam tersine çevre illerden artık Adıyaman'ımıza hastalarımız geliyor." ifadelerini kullandı.
Adıyaman'daki sağlık çalışmaları hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Öz "Evde sağlık hizmetleri sadece Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde verilirken iki yıldır hem Kâhta Devlet Hastanesinde hem Gölbaşı ve Sincik Devlet Hastanesinde bu hizmet veriliyor. Geçen yıl itibariyle de Kâhta devlet Hastanesine bağlı olarak Samsat'ta ayrıca Gölbaşı Devlet Hastanesine bağlı olarak da Tut ilçelerinde evde sağlık hizmetleri veriyoruz. Önümüzdeki günlerde de Gerger Devlet Hastanesinde başlayacağız." dedi.
"Evde sağlık hizmeti için 444 38 33'ü arayın"
Evde sağlık hizmetlerinin 24 saat boyunca devam ettiğini belirten Öz, gerçek hastalara ulaşabilmek için bu işin suiistimal edilmemesi gerektiğini vurguladıktan sonra "Vatandaşların bizzat kendileri veya yakınları hastaneye başvurarak veya 24 saat 444 38 33'ü arayarak evde sağlık hizmeti alma taleplerini bizlere iletebilirler. En kısa süre içerisinde doktorumuz hastamızı ziyaret ederek evde sağlık hizmeti kapsamında tüm işlemlerini evinde gerçekleştirebilir. Günden güne sağlık hizmetinin Adıyaman'da hem daha nitelikli hem kaliteli olması hem de yaygınlaştırılması ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Artık ambulanslarımız eskisi gibi sürekli çevre illere gitmiyor. Tam tersine çevre illerden artık Adıyaman'ımıza hastalarımız geliyor. Geçen yaz sadece Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 40 bin hasta il dışından muayene olmak için, tedavi olmak için Adıyaman'a geldiler." şeklinde konuştu.
Adıyaman'daki göz bankasının tüm Türkiye'ye yönelik çalışmalar yaptığının altını çizen Öz, "Adıyaman şu an için bazı bölümlerde cazibe merkezi haline geldi. Göz bankamız Şanlıurfa'daki ve Kahramanmaraş'taki tüm hastaneler, Eğitim Araştırma Hastanemize bağlıdır. Oradan alınan kornealar hem Adıyaman'daki hem Türkiye'deki tüm hastalara nakil olarak gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra kardiyoloji, beyin cerrahisi, göz ve diğer bölümlerde hastalar doktorunu bilerek, hastanenin durumunu bilerek il dışından buraya geliyorlar." ifadelerini kullandı.
"Yurt dışından paket tedaviler başlayacak"
Sağlık turizmi kapsamında aldıkları belgeyle yurt dışından gelecek olan insanlara da hizmet verebileceklerini söyleyen Öz, "Sağlık turizmi kapsamında Adıyaman Eğitim Araştırma Hastanesi sertifika aldı. Bu şu anlama geliyor; Sağlık Bakanlığı onayı ve ruhsatıyla artık yurtdışından paket halinde hastalar tedavi olmak için ülkemizin Güneydoğusuna gelecekler. Aslında eskiden sağlık amacıyla il dışına giden vatandaşlarımız, hemşerilerimizin yaşadığı memleketin hastanesine yani Adıyaman'a gelecekler. Artık il dışı değil yurtdışından hastalarımızı bekliyoruz. Sağlık uygulama talimatında, bir fiyatı var. Türkiye'deki vatandaşlarımıza uygulanan fiyattan daha farklı bir fiyat uygulanıyor. Bu fiyat mukabiline, faturalandırılarak ücret alınacaktır." dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.