Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı

Sanayi Ciro Endeksi Yüzde 4.9 Arttı

TÜİK verilerine göre, sanayi üretim anketi kapsamında yer alan İmalat sanayi ile madencilik ve taşocakçılığı kısımlarında bulunan işyerlerinden 2005=100 temel yıllı oluşturulan Sanayi Ciro Endeksi, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre y

HABER MERKEZİ- Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Sanayi Üretim Anketi kapsamında yer alan İmalat Sanayi ile Madencilik ve Taşocakçılığı kısımlarında bulunan işyerlerinden 2005=100 temel yıllı oluşturulan Sanayi Ciro Endeksi, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 arttı.

 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2012 yılı Eylül ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre; Madencilik ve Taşocakçılığı endeksi yüzde 1,0 azaldı; İmalat Sanayi endeksi ise yüzde 5,1 arttı.

 

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre ise 2012 yılı Eylül ayında en yüksek artış dayanıklı tüketim malı İmalatında görüldü.

 

İmalat sanayi alt gruplarında en yüksek artış Tütün Ürünleri İmalatında gerçekleşirken imalat sanayi alt sektörlerinin 2012 yılı Eylül ayında 2011 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 63. 8 ile Tütün Ürünleri İmalatında gerçekleştiği
görüldü. Bunu yüzde 38.3 ile diğer imalatlar takip etti.

 

Sanayi Sipariş Endeksi, Eylül ayında Yüzde 4.9 Arttı
Avrupa Birliği düzenlemelerine göre, İmalat Sanayi kısmında sipariş ile çalışan faaliyetlerde bulunan ve Sanayi Üretim Anketi'nin kapsamına giren işyerlerinden, 2005=100 temSipariş Endeksi, 2012 yılı Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4.9 oranında artış gösterdi.

 

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2012 yılı Eylül ayında en yüksek artış Dayanıksız Tüketim Malı İmalatı'nda görülürken el yıllı oluşturulan sanayi imalat sanayi alt gruplarında en yüksek artış temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa İlişkin malzemelerin İmalatında gerçekleşti.

 

Sipariş Endeksinin 2012 yılı Eylül ayında 2011 yılı aynı ayına göre yüzde değişim oranları incelendiğinde, en yüksek artış oranının yüzde 56.0 ile temel eczacılık ürünlerinin ve eczacılığa ilişkin malzemelerin imalatında gerçekleştiği görüldü. Bunu, yüzde 20.3 ile giyim eşyaları İmalatı takip
etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.