Şehid Metin Yüksel memleketi Bitlis’te anıldı
23 Şubat 1979 yılında İstanbul Fatih Camii avlusunda uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Şehid Metin Yüksel’i anma amacıyla memleketi Bitlis’te program düzenlendi.
23 Şubat 1979 yılında İstanbul Fatih Camii’nin avlusunda uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Şehid Metin Yüksel, memleketi Bitlis’te İlim Yayma Cemiyeti ve Sadi-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ortaklaşa düzenlenen bir programla anıldı.
Sadi-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin Konferans Salonunda düzenlenen anma programına, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Şehid Metin Yüksel’in kardeşi Araştırmacı –Yazar Müfit Yüksel, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İlim Yayma Cemiyeti Bitlis Şube Başkanı Mustafa Cengiz, Şehid Metin Yüksel’in İslam için mücadele ile geçen hayatından kesitler sundu.
Sinevizyon gösterimiyle devam eden programa, konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Tekin, beraber mücadele ettiği Metin Yüksel’in misyonu, ahlakı ve mücadelesinden örnekler vererek, gençlere Metin Yüksel’in misyonunu yüklenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.
Programda konuşan Şehid Metin Yüksel’in kardeşi Araştırmacı –Yazar Sosyolog Müfit Yüksel, kendi memleketinde olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Metin Yüksel’in hayatını mücadelesini anlattı.
“Şehitler, İslam’ın varlığını diri tutan en önemli temel hususlardan biridir”
20’inci yüzyılda İslam şehitlerinin çoğunun şehadetinin tevafuk olarak Şubat ayına rast geldiğini belirten Yükse şunları söyledi:
“Şehitler, İslam’ın dünya ve toplum hayatında, İslam’ın varlığını diri tutan en önemli temel hususlardan biridir. Canını din uğrunda, İslam uğrunda, Allah yolunda feda ediyor. Dünyadan vazgeçiyor. Bu yüzden şehidin mertebesi çok yüksektir. Peygamberlerden sonra en üst mertebe olarak kabul edilmiştir. Hem Kur’an-ı Kerim, hem de hadislere baktığımızda, hem şehitlerin, hem de şehadetin mertebeleriyle ilgili birçok ifadeler mevcuttur.” dedi.
“Kuzey Atlantik’in iki yakası, İslam dünyasının iki yakasını bir araya getirmemek üzere bir araya geldi”
Müfit Yüksel, ağabeyi Metin Yüksel’in Şehid Metin’in fıtri kabiliyetlerinin yüksek olduğunu ve kısa ömrüne çok şey sığdırdığını belirterek, hayatından ve mücadele azminden kesitler aktararak konuşmasına son verdi.
Program yapılan dua ile son buldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.