Sigara vatana ve çevreye zarar vermeye başladı
31 Mayıs "Dünya sigarayı bırakma günü" münasebetiyle açıklamalarda bulunan Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Emin Yağımlı; sigaranın, insan vücudundan daha ziyade, vatana ve çevreye zarar vermeye başladığını söyledi.
Her yıl sigaradan dolayı hayatını kaybeden binlerce insanın hayatı göz önüneyken sigara içmenin hiçbir gerekçesi ve mantığı olmadığını belirten Sigarayla Savaşanlar Derneği Adıyaman Şube Başkanı Emin Yağımlı, "Sigara, insan vücuduna verdiği zarardan öte vatana ve çevreye zarar vermeye başladı." ifadelerini kullandı.
Sigara illetinden kurtulun
Sigaranın zararlarının çok büyük boyutlara ulaştığını belirten Yağımlı, "İçinde bulunduğumuz Ramazan ayı ve onun en büyük özelliği olan oruç münasebetiyle bir takım çalışmalarımız oldu. Vatandaşlarımızın oruç ibadetini fırsat bilerek sigarayı bırakmalarını tavsiye ettik. Şehrimizde çeşitli konferanslar ve seminerler düzenledik. Vatandaşlarımızın yoğun ilgisini gördük. Sigaranın insana verdiği zararı konferans ve seminerlerle canlı tuttukça insanımızın da buna ilgi gösterdiğini ve sigara denen illetten kurtulmak için çaba sarf ettiğini görüyoruz." dedi.
Müslüman bir memlekette Ramazan ayını fırsat bilerek sigaraya küsüp terketmek gerektiğini dile getiren Yağımlı, "31 Mayıs dünya sigarayı bırakma günüdür. Bugün münasebetiyle de bizler Adıyaman teşkilatı olarak genel merkezimiz ve bütün şube teşkilatlarımızla birlikte Türkiye çapında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. İnsanımızı bu noktada duyarlı olmaya davet ediyoruz. Sigara insan vücuduna verdiği zarardan öte, vatana ve çevreye zarar vermeye başladı." ifadelerini kullandı.
"Sigara dört büyük sektörden biridir"
Sigaranın insan hayatına zarar veren dört büyük sektörden biri olduğunu vurgulayan Yağımlı, "Dünyada dört büyük sektör bulunuyor. Bunlar; petrol, silah, ilaç ve sigaradır. Sigara sektörünü elinde bulunduranlar o kadar entegre çalışıyorlar ki, sigara içen vatandaş hastalanacağı zaman kullanacağı ilacı da üretmeye başladı. Dolasıyla bir taraftan insanı hasta etmeye çalışan sektör diğer taraftan o hastalıktan nasıl kurtulabilir diye ilaç satmaya başladı. Bunun için, insanımızın başını ellerinin arasına koyup sağlığı için düşünmesi lazımdır; 'Ben ne yapıyorum? Bu sigara denilen illetin ne bana, ne ülkeme, ne çocuklarıma, ne de bedenime hiçbir faydası olmadığına göre, bununla niye iştigal ediyorum.' diye düşünmesi ve kendisini sigara illetinden kurtarması gerekir." şeklinde konuştu.
Yağımlı son olarak, "Vatandaşlarımızı, bu mübarek Ramazan ayı ve yaklaşan '31Mayıs Dünya sigarayı bırakma günü' münasebetiyle, o günü de bir milat kabul ederek sigara denen illetten kurtulmaya davet ediyorum. Bugün çevreyi en çok sigarayı içenler kirletiyor. Dolayısıyla sigarayı bırakmakla çevremizin temiz kalmasını sağlayacağız. Neslimizi, çoluk-çocuğumuzu bu illetten kurtaracağız. Bir baba, bir anne olarak önce kendimiz sigarayı bırakacağız, böylelikle çocuklarımızı da bu illetten uzak tutmuş olacağız." dedi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.