Tarihi Kurşunlu Camii peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarıyla yeni çehresine kavuştu
Çukur ve barikat siyasetinde yaşanan çatışmalar nedeniyle kullanılamaz hale geldikten sonra restore edilip tekrar ibadete açılan tarihi Kurşunlu Camii, çevresinde yapılan peyzaj ve ışıklandırma çalışmalarıyla yeni bir yüze büründü.
Tarihi Sur ilçesinde yer alan, kentteki ilk Osmanlı eseri olan ve Kurşunlu Camii olarak da bilinen Fatih Paşa Camii meydanının daha estetik hale getirilmesi için çevre düzenleme çalışmaları sürüyor.
Ekipler, meydanı ağaçlandırma, çalı ve çiçek dikimine uygun hale getirmek için ilk etapta başlattığı altyapı çalışmalarında, yer altına sulama boruları döşendi. Ağaç, çalı ile çiçek dikilecek alanlara 4 bin metreküp gübreli toprak serdi.
Kurşunlu Camii Meydanı'nın estetik görünümü için 50 çınar, 30 şeker akçaağaç, 250 Muhammed-i Gül, bin 500 farklı türde gül, 500 top mazı, 500 kar topu, 500 alev, 500 Çin ardıcı çalısı dikildi.
Diğer yandan çalı ve ağaç aralarında kalan boşluklar, serilen 10 bin metrekarelik çim ile değerlendirildi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yapı Yol Bakım ve Altyapı Daire Başkanlığı, çevre düzenleme çalışmaları kapsamında meydanın zeminine, kente özgü ve mekânın doğasına uygun 800 metrekare bazalt bordür, 800 metrekare bazalt oluş taşı ve 2 bin 500 metrekare de küptaş döşeyerek ziyaretçiler için oldukça estetik bir yer oluşturuldu.
Kurşunlu Camii Meydanı'na dikilen 36 dekoratif aydınlatma direğiyle meydan ışıl ışıl parlamaya başladı.
Ekipler, ayrıca Saraykapı ile Keçi Burcu arasına dikilen 180 dekoratif aydınlatma direğinin bakım onarımlarını tamamlayarak kentin yeni prestij caddesinin güzelliğini de ortaya çıkardı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.