"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor"
Batman’da "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu ve KOSGEB işbirliği ile başlatılan "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı için Batmanda başvurular başladı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğüne yapılacak başvurular 4 Mart 2017 tarihinde sona erecek.
Program ile ilgili olarak bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas; "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca 'Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor' programı ile 2017 yılında belirlenen ve Afyonkarahisar, Amasya, Aydın, Batman, Bursa, Çorum, Erzincan, Giresun, Kahramanmaraş, Kars, Manisa, Mersin, Niğde, Osmaniye, Samsun, Tokat illerinden oluşan toplam 16 ilde her bir il için 75 kadın çiftçiye İŞKUR işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 saat süreli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi verilecektir. Bu çalışma kapsamında eğitim alan kadınlar tarafından hazırlanan ve dereceye giren projelerin hayata geçirilmesi sağlanacaktır." dedi.
Nitratlı gübrelerin kullanımı ile ilgili toplantı yapıldı
Öte yandan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün 20 Ocak 2017 tarih ve E-156673 sayılı yazıları ekinde gönderilen Nitratlı Gübrelerin Kullandırılmasına ilişkin talimatla ilgili bir toplantı yapıldı.
Yapılan toplantıya; İl Müdürü Nurettin Kiyas, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, Gübre Birimi Teknik personeli ve Muhtarlar katıldı.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, "Talimat gereği amonyum nitrat (yüzde 33AN) gübresinin tarımsal amaçlı kullanımı tamamen yasaklı olduğu, kalsiyum amonyum nitrat(yüzde 26 CAN) ile kalsiyum amonyum nitrat (yüzde 21CAN) gübrelerinin çiftçilere satışına kontrollü olarak izin verilecek. Gübrelerin tarlaya uygulama esasları ile ilgili uygulama nezaret ekibinin oluşturulduğunu ve bu ekipte; Tarımsal İşletme Danışmanları, Ziraat Odası Başkanlığı teknik personeli, Tarım kredi kooperatifi teknik personeli ve köy mahalle muhtarları ve azaların gözetiminde gübrenin tarlaya atılacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.