TÜGİAD Heyeti Midyat'ta

TÜGİAD Heyeti Midyat'ta

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) yönetim kurulu üyeleri hazırladıkları "Girişimcilik Teşvik Paketi"ni açıklamak üzere Midyat;'ta geldi.

MARDİN- Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim Kurulu toplantısı Midyat'ta yapıldı. TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen başkanlığında yönetim kurulu üyelerinin katıldığı toplantı Kasr-i Nehroz, Butik otelde yapıldı. Türkiye ekonomik ve sosyal açıdan hızlı bir gelişim ve dönüşüm süreci içinde bulunduğu bu süreç içinde yeni fikirler, süreçler, buluşlar, ürünler ve benzerlerini yaratmak ve bunları uygulamak büyük önem taşıdığına dikkat çeken Yücelen, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın kaynağında yenilik vardır. Her buluş yenilik anlamına gelmemektedir. Bir buluşun yenilik olabilmesi için hayata geçirilmesi gerekir. Bunu da girişimci sağlayacaktır. Yenilikçi yaklaşıma açık ülkelerde (ABD dahil) yeni girişim oranı yüzde % 50 seviyesindedir. Dünya genelinde girişimciler yeni iş girişiminde bulunmanın her geçen yıl daha da bir önceki yıla oranla yüzde %50 daha zor olduğun görüşündeler." dedi.

Türkiye'de yeni fikir, süreç, buluş ve ürün geliştirme süreçleri son yıllarda artan oranda desteklenmeye başlanmış olduğunun altını çizen Yücelen, "Buna bağlı olarak da gerçek veya tüzel kişiler girişimci nitelikleri ve kimlikleri ile birçok yeni fikir süreç, buluş, ürün ve buna benzer yaratmakta veya geliştirmektedir. Ancak bu yeni fikir süreç, buluş ürün ve benzerlerin çok azı uygulanabilmekte ve hayata gerdirilebilmektedir." Bunun en önemli nedeni uygulama ve hayata geçirilme aşamasında girişimcilerin ihtiyaç duydukları desteklerden yoksun olmalarıdır. Bunların başında yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı gelmektedir. Türkiye'de mevcut devlet destekleri belirli bir yatırım gerçekleştirebilecek sermaye, teminat ve kredibilite birikimine sahip olan yatırımcıları desteklemektedir. Bu kapsam dışında kalan yenilikçi ve yaratıcı girişimciler ise yeterince desteklenememektedir."Diye konuştu.Bir fikir ancak bir girişimcinin ruhu ile birleşerek gerekli sosyo-ekonomik mekanizmaların desteği ile ekonomik bir birim olarak hayata geçirilebilirse o ülkenin ekonomisine ve marka değerine katkıda bulunabileceğini sözlerine ekleyen TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu neden ile TÜGİAD olarak, girişimcilerin, yatırım ve üretim aşamasında desteklenmesi ihtiyacının olduğundan tespitle bir "Girişimcilik Destek Kanunu" hazırlığı sürecini başlatmış bulunmaktayız. Desteklenecek sektörlerin ve konuların tespiti, başvuru kriterlerinin belirlenmesi ile başvuruların desteklenerek karara bağlanması için "Girişimcilik Kurulu" kurulmasında önerilmektedir." Kamu ve özel sektör, temsilcilerinden oluşması önerilen kurulda TÜGİAD girişimcilik konusundaki bilgi birikimi ve tecrübesi ile görev almaya hazır olduğunu belirten Yücelen; "Bu kanunun çıkması halinde yeni fikir, süreç, buluş ve ürünleri ile yenilikçi, yaratıcı ve katma değer yaratan girişimciler bunları hayata geçirerek ekonomiye büyük katkı sağlamış olacaktır. Böylece bir anlamda gerçek girişimcilerde artık desteklenir hale gelecektir. Girişimcilik konusunda ülkemizde yürütülen yoğun faaliyetler bir izleme ve kayıt sistemi ile analiz edebilecektir. Girişimcilik destek kanun tasarısı TÜGİAD' üyeleri ve akademik danışmanlarının işbirliği ile gerçekleştirilen çalıştaylar dizini sonucu da hazırlanmış olup TÜGİAD T.C Ekonomi Bakanlığı'na sunulacak olan söz konusu taslağı kanun niteliğinde hayata geçmesi için gerek her türlü çabayı harcamayı sürdürecektir." Şeklinde konuştu. TÜGİAD Üyeleri daha sonra Mardin'de sivil toplum kuruluşları ile iş adamları ile bir araya gelmek için çalışma başlattılar. Türkiye Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu toplantısı'nın ardından üyeler Midyat'ın tarihi ve turistik ve ören yerlerini gezdi. (Mehmet Sait Başaran - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.