Uludağ Üniversitesi’nde Suriye konuşuldu

Uludağ Üniversitesi’nde Suriye konuşuldu

Uludağ Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler Konferansı kapsamında gerçekleştirilen konferansta Türkiye’nin Suriye ve komşu ülkelerle ilişkileri görüşüldü.

Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nün düzenlediği VII. Uluslararası İlişkiler Konferansı kapsamında gerçekleştirilen oturumlar ikinci gününde de sürdürüldü. Üniversite bünyesindeki farklı salonlarda aynı anda gerçekleştirilen oturumlara yerli ve yabancı 120 uzman katıldı. Konuşmacıların hazırladıkları sunumlar ‘Uluslararası Sistemde Yeni Düzen Arayışları’ başlığı altında uluslararası ilişkilerin güncel konuları tartışılıp yeni bakış açıları ele alınmaya çalışıldı.

Suriye, bizim dış politikalarımızın ana ekseni haline geldi

VII. Uluslararası İlişkiler Konferansı’nın ikinci gününde ‘Suriye’ konusu da ele alındı. Başkanlığını Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce’nin gerçekleştirdiği oturumda, Suriye ve komşu ülkelerle ilişkileri ele alındı. Oturumun açılış konuşmasını yapan UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Türkiye insanının kendi sorunlarından çok dünya sorunlarına meraklı olduğunu söyledi.

Yüce şöyle devam etti: “Sınır komşumuz olan Suriye, tarihte bugüne kadar bizim için de önemli bir yer tutmuştur. Türkiye’nin Suriye ile olan son dönemdeki ilişkileri, bizim politikalarımızın da ana eksenine oturmasına neden oldu. Gerek ulusal, gerek uluslararası gerekse de halk arasında sürekli tartışılan bir konu oldu.  Hangi sebeple olursa olsun, şuanda maalesef Suriye kanayan bir yara. Bu yaranın ne zaman iyileşeceği, sonunda ne olacağı büyük bir merak konusu. Hepimiz bunu yaşayarak göreceğiz. Bugünkü konularımız ve konuşmacılarımız büyük önem taşıyor. Yapılacak sunumların, bizleri Suriye ve yaşanan durumlar hakkında aydınlatacağına inanıyorum.”

Yüce, aynı zamanda alan araştırması yapmak isteyen gençlere, “Eğer alan çalışması yapmak istiyorlarsa lütfen önce gidip o yerde yaşayın. Onların neden rahatsız olduklarını, neden ızdırap çektiklerini, neye sevindiklerini, zaafların ne olduklarını gidip görüp bilsinler. Bunu bilmeden ne yazık ki çok başarılı bir çalışma yürütmenizmümkün değil.” önerisinde bulundu.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Mehmet Dalar, Doç. Dr. Ferhat Pirinççi, Yard. Doç. Dr. Yasin Atlıoğlu, Yard. Doç. Halil Akman ve Dr. OmarKouch sunumlarını yaptılar.  (Zeki Aras - İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.