Umut Kervanı gönüllüleri depremin yaralarını sarmak için durmaksızın çalışıyor
Umut Kervanı Vakfı ve kardeş hayır kuruluşları, depremin ilk gününden beri depremzedelerin yaralarını sarmak için Türkiye genelinde adeta seferberlik ilan ederek umut olmaya devam ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremler, toplamda 10 ili etkileyip, büyük hasara yol açtı. Umut Kervanı Vakfı, IHO-EBRAR, Avrupa Yetim Eli ve Yetimler Vakfı öncülüğünde Türkiye'nin dört bir yanından deprem bölgesine akın eden gönüllüler, yüzyılın felaketiyle sarsılan deprem bölgelerinde tüm güçleriyle sahada yaraları sarıyor.
Türkiye'nin doğusundan batısına kuzeyinden güneyine birçok kişi, depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla seferberlik ilan eden hayır kurumlarının gönüllüsü olarak sahada gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.
Adıyaman'da ilk günden beri sahada olan gönüllüler duygularını İLKHA muhabiri ile paylaştı.
"Bölgeye gelerek birebir görmek gerekir"
Batman'ın Kozluk ilçesinden yardım faaliyetlerine katılmak için geldiğini belirten gönüllülerden Cuma Aydın, "Depremzede kardeşlerimize yardıma geldik. On gündür ellimizden gelen imkanlarla hizmet veriyoruz. Depremzede kardeşlerimiz çok büyük bir felaket yaşıyorlar. Manzara ekranlarda görüldüğü gibi değil. Bölgeye gelerek birebir görmek gerekir. Depremzedelerin ne kadar muhtaç ve mağdur olduklarını görsünler. Yardım ve hayırseverler ona göre bağışlarını yapsınlar. Hayırseverlerden isteğimiz lütfen rastgele bağış yapmayın. Gönderdiğiniz bağışları gelip yollara bırakıp gitmeyin. Birçok gönüllü Umut Kervanı Vakfı gibi hizmet veren vakıflar ve STK'lar vardır. Hayırseverler bağışlarını kurumlar üzerinden yapsınlar. Umut Kervanı muhtaçları tek tek bulup ihtiyaçlarını veriyor." dedi.
"Deprem bölgelerinde Müslümanlar birleşerek çok güzel şeyler yaptı"
Adıyaman'da halkın çok büyük bir felaketten geçtiğini belirten Hamza Bozan, "Suya dâhil çok muhtaçlar. Müslümanların birleştiğini gördüğümde çok ümit var oldum. Keşke Müslümanlar böyle felaketlerle değil de oturup konuşarak ittihat ederek İslami camiaların gösterdiği bu birliktelikleri afetsiz ve depremsiz gösterselerdi. Deprem bölgelerinde Müslümanlar birleşerek çok güzel şeyler yaptı. Hayırseverlere çağrımız ekmek su ve kuru bakliyata çok ihtiyacımız vardır. Umut Kervanı Vakfı burada günlük 30 bin kişiye yemek veriyor. Buna rağmen yine yetersizdir." şeklinde konuştu.
"Elimizden geleni yapmak için arkadaşlarımıza buraya geldik"
Doğu Türkistanlı Necmettin Ablet, "Biz doğu Türkistan'dan gelen Uygur Türkleriyiz. Deprem olduğunda biz evimizden uyuyamıyorduk. Elimizden geleni yapmak için arkadaşlarımıza buraya geldik. Elimizden Uygur pilavı yapmak gelmişti. Ne zaman bize ihtiyaçları olursa yemek yapmak için biz hazırız." diye belirtti.
"Umut Kervanı halkımızın duygularına tercüman olmuştur"
Umut Kervanı Vakfı'nın depremin ilk gününden beri halkın yanında olduğunu vurgulayan gönüllülerden Ahmet Coşkun, "Depremzedelere yardımcı oluyor ve enkazın altından çıkarıyorduk. Daha sonra depremzedelere yoksullara ve muhtaçlara üç öğün yemek veriyoruz. Umut Kervanı halkımızın duygularına tercüman olmuştur. Kendilerine teşekkür ederiz." diye konuştu.
"Herkes elinden ne gelirse yaparsa yapsın"
Gönüllülerden Abdulkadir Gül Kızıltepe ise, "Öncelikle buradaki insanlar çok mağdur ve perişan durumdadır. Herkes elinden ne gelirse yapsın. Allah için bu fedakârlıkların yapılması gerekir. Enkazlar çok sıkıntılıdır. Ne kadar ihtiyaca olursa biz burada kalacağız inşallah. Yardımlarımız devam edecektir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.