VASİKAD girişimcilik sertifikası töreni düzenledi
Van Sanayici ve İş Kadınları Derneğinin (VASİKAD) düzenlediği girişimcilik sertifikası töreninde 60 kursiyere girişimcilik belgesi verildi.
VASİKAD’ın Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda (Van TSO) düzenlediği sertifika töreninde 60 kursiyere girişimcilik belgesi verildi.
Sertifika törenine, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, DAKA Genel Sekreteri Emin Yaşar Demirci, Van Defterdarı Mehmet Durusoy, KOSGEB Müdürü Bilal Emre Yörük, Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Şemsettin Bozkurt, Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yavuz Karahan, TOBB Genç Girişimciler Üst Kurul Üyesi Fuat Sami, Bursa Kent Gazetesi Müdürü Arzuhan Kutlucan ve VASİKAD üyeleri katıldı.
Törende açılış konuşmasını yapan VASİKAD Başkanı Özge Burak Değer, “Önceliğimiz, kadın girişimciliği ve kadının ekonomik hayata katılımı. Bu ekonomik katılımı sertifikalı törenimizle birlikte yapmak istedik. Özellikle toplumun dinamiklerinde bu konuda sağduyu oluşturulması anlamında çalışmalar yapmak istiyoruz. Kadınlarımızın daha çok sanayi sektöründe yer almalarını istiyoruz. Kadınlarımızın ticaret yapmasını istiyoruz. Bütün bunlar söz konusu olduğunda, toplumun her kesiminin kadın noktasında bir araya gelmesini ve ortak bir sağduyu oluşturmasını istiyoruz.” dedi.
“Van’da da birçok önemli şeyler olabilir”
Genç girişimcilere tavsiyelerde bulunmak üzere İstanbul’dan Van’a gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Yürütme Kurulu Üyesi Fuat Sami, “İran’da ambargolar kalktı ve şu an orada bir hareketlilik mevcut. Bu durumda Türkiye de jeopolitik konumu hasebiyle çok avantajlı bir yerdedir. Bundan dolayı Van’da da birçok önemli şeyler olabilir. Bu sabah VASİKAD yönetim kurulu üyeleri ve başkanı ile de sohbet ettik. Bu nokta da Van’ın birçok ürününün ihraç edilebileceğini gözlemledik ve birçok proje ürettik. Ayrıca girişimciler yeni başlarken, hayallerinin peşinden gittikleri için çoğu zaman ret edilebilirler. Ben de ilk başlarken günde 10 kez ret ediliyordum. Sanmayın ki şu anda da hiç ret edilmiyorum. Şu an bile günde 2-3 kez ret ediliyorum, ama yeni bir şey ürettiğiniz için, girişimci dediğimiz kişi sürekli hayallerinin peşinde gider ve tırmanır. Tırmandığı için de ilk etapta ret edilmesi çok normaldir.” diye konuştu.
Tören protokol tarafından kursiyerlere sertifikaların verilmesiyle sona erdi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.