WhatsApp'ın tartışmalı "gizlilik sözleşmesi" kararı Türkiye'de uygulanmayacak
WhatsApp'ın onay için verdiği süre 15 Mayıs'ta sona eren tartışmalı gizlilik sözleşmesi Türkiye'de uygulanmayacak.
WhatsApp'ın tepki çeken gizlilik sözleşmesi Türkiye'yi kapsamayacak. Türkiye'deki kullanıcılar, güncellemeye onay vermelerini talep eden bildirimler almayacak ve WhatsApp'ı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecek.
Rekabet Kurumu'nun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp'ın temsilcileri ilgili bilgi ve belgeleri kuruma ulaştırdı. Buna göre, Türkiye'deki kullanıcılar WhatsApp'ın güncellenmeye yönelik küresel politikasından hariç tutulacak ve uygulamayı tam işlevsellikle kullanmaya devam edecek.
WhatsApp'ın "veri hırsızlığına yol açabilecek" gizlilik sözleşmesi kararı Türkiye için uygulanmayacak. Rekabet Kurumu'nun başlattığı soruşturma kapsamında savunması alınan WhatsApp temsilcileri, güncellemenin Türkiye'de yürürlüğe girmeyeceğini iletti. Bu nedenle WhatsApp'a bu aşamada herhangi bir yaptırım uygulanmayacak.
Sosyal medya platformu Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp'ın tepki çeken gizlilik sözleşmesinin imzalanması için uzattığı süre 15 Mayıs'ta sona erdi. Şirket, sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarında kısıtlamaya gideceğini açıklarken, Rekabet Kurulu ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin istisna tutulduğu gizlilik sözleşmesi nedeniyle ocak ayında soruşturma başlatmıştı.
Rekabet Kurumu, soruşturma kapsamında şirketten bilgi ve belge talep etmişti. O bilgi ve belgeler kuruma ulaştı. Rekabet Kurumu yetkililerinden alınan bilgiye göre, WhatsApp, sözleşmede Türkiye yönünden geri adım attı.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.