Yasal mevzuatta düzenleme yapılmadığı için çalışamıyoruz
Siirt’te düzenlenen Teknikerler Birliği 6’ncı Başkanlar Kurulu toplantısında konuşan Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, yasal mevzuatta düzenleme yapılmadığı için teknikerlerin yeterli alanda çalışamadığını söyledi.
Her yıl farklı bir ilde gerçekleştirilen Teknikerler Birliğinin 6’ncı Başkanlar Kurulu toplantısı Siirt’te gerçekleştirildi.
Toplantı öncesi değerlendirmede bulunan Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, devletin diploma karşılığında tekniker unvanı vermesine rağmen teknikerlerin aldıkları ders içeriklerine göre piyasada çalışamadığını ifade etti.
Toplantı Siirt Üniversitesi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Teknikerler Birliği Genel Başkanı Ertan Kılıç, Teknikerler Birliği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, Siirt İl Başkanı Mansur Güneş, Siirt Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Batur ve basın mensupları katıldı.
"Birlik olursak üstesinden gelemeyeceğimiz sorunlar kalmayacaktır"
Toplantının açılış konuşmasının gerçekleştiren Teknikerler Birliği Siirt İl Başkanı Mansur Güneş, teknikerler olarak aldıkları teknik eğitimin yasal olarak tanınmış haklarını istediklerini belirtti.
Haklı olmalarına rağmen gerek iktidar gerek muhalefet tarafından sahipsiz bırakıldıkları belirten Güneş, kendilerine inanır ve birlik olunursa üstesinden gelemeyecekleri sorunun kalmayacağını vurguladı.
Ardından konuşan Teknikerler Birliği Genel Başkanı Kılıç ise şunları söyledi: "160 farklı branşta mesleki alanda Türkiye’ye üretim yapmak üzere arkadaşlarımız bulunuyor. Üniversite eğitimi alıyor. Bu arkadaşlarımız üniversite eğitiminin iyi olmasına rağmen yasal mevzuatta düzenleme yapılmadığı için yeterli alanda arkadaşlarımız çalışamıyor. Bir taraftan devlet bizlere diploma veriyor, diploma karşılığında tekniker unvanı veriyor; ama aldığımız ders içeriklerine göre maalesef piyasada çalışamıyoruz. Bunun önüne geçmemiz için güçlü bir yapı tesis etmemiz lazım. Özellikle Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu boyunduruğunda teknikerlerin çalıştırılmasını kabul etmiyoruz."
"Cumhurbaşkanımızın bu konuya el atacağını umut ediyoruz"
"Yasa koyucular yasalarda hata yapabilirler." diyen Kılıç, "Yasalar kullar tarafından yapılıyor ve kullar tarafından da düzeltilebilir. Bizler bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya el atacağını umut ediyoruz. Çünkü şu anda Türkiye’de üretim yok. Aslında üretim yok derken yeterli üretim yok. 3 milyonluk bir kitlenin üretici iş gücü olarak piyasaya çıkıp 'üretimde ben de varım' demesi Türkiye’nin yeryüzündeki en gelişmiş ülkelerle mücadele etmesi anlamına gelir. Tabi toplumun diğer kesimlerine hizmet etmek, katma değer üretmek istiyoruz. Kendi ürünlerimizle bu günkü 4’üncü teknoloji denilen bilgiye dayalı endüstri teknolojisine hazırız." ifadelerini kullandı.
Esnaf ve Sanatkârlar odalarının mesleğimize talip olması bizleri zor durumda bırakıyor
Esnaf ve Sanatkârlar Odası altında meslektaşlarının bu teknolojiyi yürütebilmelerinin mümkün olmadığına vurgu yapan Kılıç, "Bir taraftan Türk Mimar Mühendis Birliğinin mesleğimize yönelik hâkimiyeti, diğer taraftan Esnaf ve Sanatkârlar odalarının da bizim mesleğimize talip olması bizleri zor durumda bırakıyor. Aslında biz bir paydaşız; mühendis, tekniker, teknisyen, usta, kalfa, çırak hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Bir araya geldiğimizde çok büyük anlam ifade edebiliriz." şeklinde konuştu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.