Yazın Bolca Su Tüketin

Yazın Bolca Su Tüketin

Yaz aylarında sıcağın yoğun olduğu zamanlarda özellikle şeker ve tansiyon hastalarının, sıvı alımları ve beslenmelerine özen göstermeleri, bol su içmeleri gerekiyor

Sıcak havalarda gerçekleşen sıvı kaybının; böbrek fonksiyonları bozukluğu, kan şekeri ve tansiyon yüksekliği, halsizlik, mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikâyetlere neden oluyor.

Bir insanın günde en az 2-2,5 litre su tüketmesi gerekmektedir. Ancak, toplum olarak su içmeyi tercih etmiyoruz.

Günde 5 Bardak Bile Su İçmiyoruz
Su yerine çay, kahve ya da benzeri sıvılar tüketiyoruz. Suyun yerini hiçbir sıvı gıdanın almadığını bildiğimiz halde harareti gidermek için en çok kafeinli içecekleri tercih ediyoruz. Öyleki gününü hiç su içmeden geçiren insanlar var. Türkiye'de su tüketimi ortalama günde 1 bardaktır. Yani 5 bardak bile su içmiyoruz. Böyle olunca böbrek fonksiyon kaybı gerçekleşebilir, üre ve kreatin değerleri yükselir, tansiyonu etkiler. Bu nedenlerden ötürü uzmanlar, yazın çay ve kahve yerine özellikle su tüketilmeli gerektiğine vurgu yapıyorlar.

Diyabet Hastaları Meyvelere Dikkat Etmeliler
Şeker hastalarının, yazın en çok tercih edilen ve şeker oranı yüksek olan meyvelerden uzak durması gerektiğine işaret eden uzmanlar, "Diyabetik hastaları yaz aylarının vazgeçilmezleri olan karpuz, kavun, kiraz, kayısı, incir ve üzümden kaçınıp, şeker oranı düşük olan elma, armut, şeftali, ayva, vişne, kivi, erik, yenidünya gibi şeker oranı düşük meyveler ile bol miktarda sebze ağırlıklı beslenmeliler. Tansiyon hastaları da yine sıvı ağırlıklı beslenmeliler. Tuzdan ve hamurlu yiyeceklerden kaçınmak gerekiyor" diyerek yaz aylarında tüketilmesi gereken sıvı ve meyvelere dikkat çekiyorlar.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.