Yeme içme güvence altına alınmalıdır
TSE Başkanı Adem Şahin, yeme içmenin temel ihtiyaçlar arasında olduğundan dolayı gıda güvenliği kapsamında güvence altına alınması gerektiğini söyledi.
Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’ne verilen “TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Yiyecek ve İçecek Hazırlama Hizmetlerinin Planlanması, Üretimi ve Sunumu” belgesi düzenlenen törenle verildi.
Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan TSE Başkanı Adem Şahin, gıda güvenliğinin hayatın her döneminde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekti.
Şahin, “Gaziantep hangi konuyla ilgileniyorsa o konuda marka olmayı çok kısa bir sürede başarıyor. Birliğin ve beraberliğin kadim şehri Gaziantep, ülkemiz için de çok önemli bir tarihi geçmişe sahiptir. Gazi şehir, yerel yönetimiyle sosyal kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarıyla her zaman için birliğin ve beraberliğin örneği olmuştur.” dedi.
Gıda güvenliğinin hayatın her döneminde önemli bir yeri olduğunu belirten Şahin, “Korunma ve yeme içme temel ihtiyaçlar arasında yer alıyor. Bundan dolayı da yeme içmenin gıda güvenliği kapsamında güvence altına alınması gerekiyor. Belirlenen standartların ise işletmeler tarafından korunması icap ediyor.” diye konuştu.
Gaziantep Valisi Davut Gül ise, Gaziantep’in gıda güvenliği konusunda parmakla gösterildiğini söyledi.
Gaziantep’in Gastronomi alanında iddiasının bulunduğunu aktaran Gül, “Bunun birincisi binlerce yıldır çeşitli medeniyetlerin süzgecinden geçip gelen lezzetlerin gelecek kuşaklara aynı lezzetle aynı kalite ile aktarmak, diğeri ise güvenli gıda. Mutfak Sanatları Merkezi bu iki amacın da gerçekleşmesine katkı sunan bir kurum. MSM aynı zamanda bir okul, eğitim yuvası. Burada 500’den fazla kazan yemeğinin gelecek kuşaklara ulaştırılması sağlanıyor. Bu sertifikayla da zaten güvenli olan gıdaya bir akredite kurumun güvenli olduğunu tescil etmesi gerçekleşmiş oldu.” dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, Gaziantep’in gastronomi şehri olduğunu ve UNESCO’nun gastronomi şehirleri arasında yer almanın kente büyük bir pencere açtığını ve büyük bir fırsat tanıdığını ifade etti.
Şahin, “Dolayısıyla da Gaziantep, farklı lezzetler tatmak isteyen insanların uğrak bir şehri haline geldi. Artık tüm dünya her alanda sürdürülebilir kalkınmadan bahsediyor. Türk standartları denince önce akıllara yol ve makine gibi olgular geliyordu. Ancak artık, Türk standartları dendiğinde gıda güvenliği üzerine çalışmalar akıllara geliyor. Bu gerçekten çok kıymetlidir. Gaziantep’in yöresel tatlarının belli bir standarda ulaşması gerekiyordu. Bir ürünün standardizasyonu çok önemlidir. Dolayısıyla da ürün standardıyla birlikte artık bunu oluşturan bütün etkenleri, doğru ve programlı bir şekilde ilgilenilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından TSE Başkanı Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e TSE Belgesi’ni verdi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.