YYÜ’de "Günümüz İslam Gençliği" konulu seminer
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen "Günümüz İslam Gençliği" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, gençlere tavsiyelerde bulundu.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kitap ve Gençlik Topluluğu tarafından, "Günümüz İslam Gençliği" konulu bir seminer düzenlendi.
YYÜ Cengiz Andiç Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen program Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Kitap ve Gençlik Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Naki Erdemir, İslam değerleriyle bezenmeyen bir gençlikten ülkeye yarar yerine, zarar getireceğini söyledi.
Erdemir, “Eğer bir gençlik yürekli, cesaretli olmazsa, ilim ve bilimle dolmazsa, kendi değerleriyle bezenmezse o gençlikten ülkeye yarar değil, zarar gelir. Bu gençlik Kur’an ve sünnet yolunda olması lazım. Bazen TV programlarına çıkıyorum bana, ‘Hocam, bu eğitim siteminde memnun musunuz?’ diye soruyorlar. Bende onlara, ‘Eğer bu eğitim sistemi iyi olmuş olsaydı, Türkiye bu konuma gelmezdi.’ dedim. Şu anda ne kadar vatan haini varsa, İslam’a sırtını dönmüşse, Kur’an ve sünnet tanımayan bir insan modeli varsa bu eğitim sisteminden çıkmıştır. Bu herhalde İslami gençlik terbiyesinden çıkmamıştır.” dedi.
“İyi yönünüzü öğrenin ve o yöne fazladan yatırım yapın”
Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş, gençlerin başarılı olacağına inandığı alanlara daha fazla yoğunluk göstermesi gerektiğine dikkat çekti.
Göktaş, “Size, ‘Diploma her kapıyı açar’ derler. Bu yanlış bir sözdür. Bu sözün doğrusu şudur; diploma sizi her kapıya götürür. Burada bir okul ve fakülte aleyhine konuşmuyorum ama kimse aşağılık kompleksine kapılmasın. Birisi fakülteyi, istediğim bölümü tutturamadım şeklinde aşağılık kompleksine kapılmasın. Allah’u Teâlâ herkese gerçekten adil davranmıştır. Birine matematik zekâsı vermişse, diğerine başka bir zekâ vermiştir. İş alanında özel olmaya dikkat edin. Bu meşhur olmak falan değildir. Sizi kimse sınırlamasın. Dikkat edin sizin kabiliyetlerinizi, birikimlerinizi, hayallerinizi kimse sınırlamasın. Bunun için iyi bir yönünüzü öğrenin o yöne fazladan yatırım yapın.” diye konuştu.
Türkiye’nin en iyi şairi unvanına sahip M. Akif Ersoy örneğini veren Göktaş, bazı branşların diplomayı gerektirmediğini belirterek, sözlerini şu şekilde sürdürdü:
“Okulunuzla alakalı olmaya bilir. Bu ülkenin en iyi şairi Mehmet Akif Ersoy’dur. Edebiyat fakültesinin şair bölümünde mezun olmamıştır. Asıl mesleği baytardır. Herkeste buna benzer hünerler vardır. Bir takım ilim dalları vardır ki diplomayı gerektirmez. Tabi diplomasız kimseyi ameliyathaneye sokmazlar, mühendis yapmazlar. Ancak bunun dışında bazı branşlar vardır ki heyecanı, aşkı ve muhabbeti gerektirir ama diplomayı gerektirmez. Şiir, roman, edebiyat ve İslam ilimleri de böyledir. Hele ki İslam ilimlerinin büyük bir kısmı diplomayı falan gerektirmez. Yabancı dil de böyledir. Kendi kendinize yabancı dil öğrenebilir misiniz? İşe yarar mı? Bal gibi yarar. Arapçanızı, İngilizcenizi, Almancanızı geliştirin. Yeter ki sizde aşk ve heyecan olsun, illaki o okulu bitirmeniz gerekmez. Size şu tavsiye de bulunuyorum; mutlaka bu yönlerinizi bilin ve geliştirin.”
Herkesin başarı gösterebileceği özel bir yeteneğe sahip olduğunu ve zamanı gelince onu dışarı çıkaracağını dile getiren Göktaş, “Gençler karamsarlığa çok düşerler ve yahut birileri onların heyecanını yok etmeye çalışır. Bunlara fırsat vermeyin. Allah size bir değer vermiştir. Yani sizde başka bir zekâ vardır. Bazı insanlar vardır ki söylediğim gibi aykülerini konuştururlar ve İslam adına ilim sahibi olurlar, belirli bir yere gelirler. Fakat ötekinde de bir cevher vardır. O cevheri yeri gelince bulup çıkarırlar. Belki öteki gibi hafız olmamıştır, fıkıh tahsil edememiştir ama Allah ona başka bir akıl vermiştir.” şeklinde konuştu.
Program, YYÜ öğrencilerinden Samet Dursun'un okuduğu dua ile son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.