2016 Gaziantep Göksüncük Köyü kutlu doğum etkinliği
Peygamber Sevdalıları Platformu tararından Gaziantep’in merkez Göksüncük Köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Gaziantep İlim-Der tarafından Göksüncük Köyünde ilk defa düzenlenen Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (sav) temalı Kutlu Doğum etkinliğine köy halkı büyük bir ilgi gösterdi.
Göksüncük köyünde günler öncesinden etkinlik için hazırlık çalışmaları yapıldı. Çalışmalar kapsamında İlim-Der’in üye ve gönüllüleri tarafından Hz Muhammed'in hayatını anlatan Hz.Muhammed’e uy ki seni sevsin’ kitabı her eve ulaştırılarak köy halkı etkinliğe davet edildi.
Sunuculuğunu Muhammed Ata Yeğin’in yaptığı etkinlik Muzaffer Kılıç’ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra Mevlithan Doğan Parmaksız’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.
Grup İnzar ses sanatçılarının seslendirdiği ilahiler ile devam eden programda, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu ‘Taleal Bedru Aleyna ilahisi ile ‘Sevdalıyız Muhammed’e’ ilahilerini seslendirdi.
Sürekli tekbir ve salavatların okunduğu etkinlikte Göksüncük Köyü imamı Murat Çevik, bir konuşma yaptı.
Programa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Nurettin Şirin, bu gün karanlıklardan aydınlığa çıkmanın tek yolunun Hz. Muhammed (sav) tabi olmaktan geçtiği vurguladı.
Hz. Muhammed’i (sav) hayatımızın merkezine koymamız gerektiğini belirten Şirin, “Bugün eğer biz O’nu aramızdan çıkarırsak helakimiz gelecektir. Bu vesileyle O (sav), karanlıkları bertaraf etmişti ya, işte bize bunu bize gösterdi. Yine karanlıkları bertaraf etmek istiyorsak, aydınlığa kavuşmak istiyorsak, O’nu tekrar hayatımıza getirmek zorundayız.”dedi.
Peygamber Efendimiz ile birlikte yeryüzüne ilmin, kültür ve medeniyetin geldiğini aktaran Şirin, “O öyle bir zamanda gelmişti ki, hakikaten zifiri bir karanlık yaşanıyordu. Öyle bir zamana gelmişti ki, hicazda toplam 8 kişi okuma-yazma biliyordu. O vefat ettiğinde Mekke ve Medine’de okuma-yazma bilmeyen çok az insan kalmıştı. O geldiği gibi ilim gelmiş, kültür ve medeniyet bu yeryüzüne gelmiştir. İşte bizler tekrar kültürün ve medeniyetin, ahlakın ve edebin gelmesini istiyorsak, bunun Resulullah (sav) ile geleceğine inanmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.
Bu gün birilerinin Müslümanlar arasında vahdeti ve kardeşliği bitirmenin mücadelesini verdiğini belirten Şirin, “Bu gün şu huzurlu memleketimizin içerisinde de vahdeti ve kardeşliği bitirmenin mücadelesindeler. Biz tarihimizden öğrendik Kürtlerle beraber yaşamayı. Türk ile Kürt’ün birbirine sarıldığını, Arap ile Acem’in birbiri ile kardeş olup mücadele verdiğini biliyoruz. Bu sıkıntıların kalkması için bizim de tekrar vahdete ve kardeşliğe dönmemiz lazım. Bizim tekrar birlikte ve kardeşçe hareket edebilmenin fikrine erişebilmemiz lazım.”çağrısında bulundu.
Programın devamında, Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu’ndan Fatma Gizem Kılıç, ‘Kırk Yaşındasın' şiirini seslendirdi. Şiirin okunduğu esnada kimi katılımcılar duygu dolu anlar yaşarken, kimi katılımcıların ise göz yaşlarına hakim olamadığı görüldü.
Program Nurettin Şirin Hoca’nın yaptığı dua ve ardından katılımcılara dağıtılan ikramlar ile son buldu.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.