Adana’daki domuz gribi vakaları Meclis gündemine taşındı

Adana’daki domuz gribi vakaları Meclis gündemine taşındı

Adana’da domuz gribi şüphesi ile tedavi gören 3 kişinin ölmesinin ardından konu Meclis gündemine taşındı.

Ülke genelindeki domuz gribi vakalarının artması ve Adana’da tedavi gören 3 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine konu TBMM gündemine taşındı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına yazılı soru önergesi sunan Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, geçtiğimiz hafta (H1N1virüsü) domuz gribinden Adana’da 3 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek telaşa kapılan vatandaşların acillere akın ettiğini vurguladı.

Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçen hafta yüksek ateş şikâyetiyle başvuran 45 kişiden 6’sınındomuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığını hatırlatan Türkmen, Hastanenin intaniye servisinde özel birimler oluşturulduğu ve112 Acil Servisinin acil hasta kabulünü durdurduğu yönündeki haberlere dikkat çekti.

Adana kent merkezindeki hastanelerin acillerine son bir haftada; halsizlik, burun akıntısı ve şiddetli öksürük şikâyetiyle çok sayıda başvuru olduğunu ifade eden Türkmen, “Çukurova Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi acil servisine bir günde 2 binin üzerinde hasta başvurmuştur. Adana Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi yetkilileri de kış döneminde acil servise başvuran hasta sayısının günlük bin 300’e kadar çıktığını belirtmektedir. Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi Acil Servisine daha önce gribal enfeksiyon şikayeti ile başvuranların sayısı günde 20’yi geçmezken, bu sayı günlük 200 kişiyi bulmuştur.” diye belirtti.

Domuz gribine yakalananlardan kaçı hayatını kaybetti ?”

Domuz gribi ile ilgili hastanelerde alınan önlemlerin ayrıntılarını soran Türkmen, Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun şu sorularına da cevap vermesini istedi:

-Eylül 2015 itibariyle bugüne kadar Adana’da ve ülke genelinde; (H1N1 virüsü) domuz gribi teşhisi konulmuş kaç hasta vardır? Kaçı hayatını yitirmiştir?

-Adana ve yurt genelinde vatandaşlarımızın bu hastalığa yakalanmaması için bundan sonra ne tür önlemler almayı düşünüyorsunuz?

-Bakanlık olarak elinizde yeteri kadar domuz gribi aşısı var mı? Yoksa aşı ihtiyacını nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Hastalıkla mücadele ve aşılama konusundaki planınız nedir? (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.