“Çiftçiye ne kadar destek verilirse misliyle karşılığı alınır”
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı kırsalda bulunan mahallelerde yürütülen arazi yolları çalışmaları çiftçileri memnun ediyor.
Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, kırsalda bulunan mahallelerde (köy) açılan yollarla birlikte çiftçinin arazisine rahatlıkla ulaşabildiğini ve çiftçinin üretimine doğrudan katkı sağladığını söyledi.
Şehitkamil Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şehitkamil Ziraat Odası Başkanı Cuma Yiğit, sağlanan hizmetlerin memnuniyet verici olduğunu, büyük bir bölümü tamamlanan arazi yolları açma çalışmalarının çiftçinin üretimine ve dolayısıyla da ülke ekonomisine önemli katkı sağlandığına dikkat çekti.
Çalışmalardan önce çiftçinin arazisine ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadığını anlatan Yiğit, açılan yollarla birlikte çiftçinin arazisine rahatlıkla ulaşabildiğini belirterek, “Arazi yollarının büyük bir bölümü açıldı. Bu hızla gidilirse Şehitkamil ilçe sınırları içerisindeki yolların tamamı kısa sürede bitirilir. Açılan arazi yollarının üretime çok faydası var. Önceden at, öküz ile çift sürülür, tarla işleri yapılırdı. Şimdi devir değişti. Çitçilerimizin artık traktörleri var. Çiftçilerimizin traktörleriyle arazilerine ulaşması gerekiyordu. Yol belli olmadığı için kişiler arasında sorun yaşanıyordu. Şimdi bu durumdan kaynaklı yaşanan sıkıntılar giderilmiş oldu.”dedi.
Çiftçiye ne kadar destek verilirse misliyle karşılığının alınacağını belirten Yiğit, “Arazide çiftçilerimiz üretim yapmalı. Arazisine daha sık gitmeli. Yapılan yollar olmazsa çiftçi arazisine gidemez. İlçemizde yürütülen arazi yolları açma çalışmalarından çok memnunuz. Bu çalışmalar, bizim hayalimizdi. Arazi yollarının açılması şarttı. Çiftçiye destek verilmeli. Çiftçiye ne kadar destek verirsen misliyle karşılığını alırsınız. Daha önceden bu tür çalışmalar yoktu. Büyükşehir Yasası sonrası yapılan çalışmalarla diğer illere örnek olduk. Çiftçilerimiz daha önceden senede 10 defa arazisine gidebilirken şimdi yapılan bu çalışmalarla 50 defa gitme imkanı var. Açılan yolların üretime, doğrudan etkisi var. Arazilerimizde de genelde fıstık, zeytin ve üzüm yetiştirilir. Çiftçi şimdi arazisine istediği zaman rahatlıkla gidiyor.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.