Eski ayakkabıları tamir ederek muhtaçlara dağıtıyor
Gaziantep’te emekli olduktan sonra 10 metrekarelik dükkanında ayakkabı tamirciliği yapan 69 yaşındaki İzzet Gafuroğlu, hayırseverlerden topladığı kullanılmış ve yırtık ayakkabıları tamir ettikten sonra ihtiyaç sahibi olanlara dağıtıyor.
Gaziantep'te yaşayan 69 yaşındaki İzzet Gafuroğlu, uzun yıllar çalıştığı terlik fabrikasından 17 yıl önce emekli olduktan sonra açtığı 10 metrekarelik dükkanında çocuk iken öğrendiği ayakkabı tamirciliğini devam ettiriyor.
İlerlemiş yaşına rağmen çalışmaya devam eden Gafuroğlu, geçimini sağlamakla birlikte kendisini daha çok hayır işlerine adadığını ve hayırseverlerden topladığı kullanılmış ayakkabıları tamir ettikten sonra ihtiyaç sahibi olan yoksullara dağıttığını söyledi.
4 çocuğu ve 13 torunu bulunan Gaffuroğlu, 17 yıldan beri ayakkabı tamirciliği yaptığını belirterek, ömrü yettiği sürece ayakkabı tamiri ve dağıtımını sürdürmek istediğini belirtti.
Gafuroğlu, "Bu mesleğe başladığımda 10 yaşındaydım. Çocukluğumdan beri de halen çalışıyorum. Bir ara bırakıp emekli olmak için plastik işinde çalıştım. Emekli olduktan sonra ise tekrar ayakkabı tamiratı işine devam ettim. Plastikte de yine işim ayakkabı üzerineydi. Terlik imal ederdik. 2000 yılında emekli oldum. Ondan sonra da bu dükkanı açtım. Amacım para kazanmak değil. Burada vaktimi geçiriyorum. Ayakkabıları da zaten yarı fiyatına tamir ediyorum." dedi.
Maddi durumu iyi olan bazı müşterilerimin getirdiği ayakkabıları, tamir edip onardıktan sonra ihtiyaç sahiplerine verdiğini belirten Gafuroğlu, "Bana gelen bütün eski ayakkabıları tamir edip, belirlediğimiz ihtiyaç sahiplerine hediye ediyorum. Özellikle de muhtarlar da ayakkabılarını vermek isteyenleri veya ihtiyacı olanları yönlendiriyorlar. Eski ayakkabıları alıyor, onarıyorum. Gerçekten ihtiyaç sahibi olanları da belirleyip, teslim ediyorum." ifadelerini kullandı.
Her geçen gün artan teknoloji ve imitasyon malların sektöre etkisinin ayakkabı tamirciliği sektörünü de yansıdığını belirten Gafuroğlu, "Kimse artık pek fazla ayakkabılarını tamir ettirmiyor. 5, 10 ve 15 TL’ye artık ayakkabı satılıyor. Ayakkabı tamiri de eskisi kadar yok. Biz de vatandaşa yardım olsun diye çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmasak ne yapacağız? Gençlerde gözlerinin önüne bakıp çalışsınlar. Sadece anne ve babaya güvenmesinler." diye belirtti.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.