FETÖ’nün mağdur ettiği ailelerden yetkililere mektup

FETÖ’nün mağdur ettiği ailelerden yetkililere mektup

FETÖ’nün zulümleriyle cezaevine konulan İslamî kimlikli mahkumların aileleri, devlet ve hükümet yetkililerine mektup yazarak yaşadıkları mağduriyetleri anlattı.

İslamî kimlikleri nedeniyle Derin Devlet ile FETÖ’cü hâkim, savcı ve polisler tarafından kurulan kumpaslarla cezaevine atılan mahkûmların yakınları, yaşadıkları mağduriyetleri anlatmak için devlet ve hükümet yetkililerine mektup yazdılar. Yakınlarının kumpaslarla 20-25 yıldır zindanlarda olduğuna dikkat çeken aileler,  “Af değil, yeniden yargılanma istiyoruz” diyerek adalet talebinde bulundular.

Cezaevinde bulunan Veysi Ülsen, Enver Kaplan, Zülküf Yüce, Hasan Tilki, İlhan Kuş, Kemal Hakseven ve Ekrem Derdiyok’un yakınları; Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Adalet Bakanlığı, TBMM Adalet Komisyonu ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonuna yazdıkları mektupları postalamak için Adana Merkez Postanesinde buluştular.

“28 Şubat ve FETÖ Mağduru Tutsaklara Adalet” için mektup yazan ailelere; HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı ve Saadet Partisi İl Başkanlığının yanı sıra onlarca STK ile vatandaşlar da destek verdi. Mektupların topluca gönderilmesinin ardından Adana Merkez Postanesi önünde basın açıklaması yapıldı.

Mahkûm aileleri adına basın açıklamasını, 23 yıldır cezaevinde olan Veysi Ülsen’in eşi Nurgül Ülsen okudu.  28 Şubat ve FETÖ mağduru tutsaklara adalet için Devlet ve Hükümet yetkililerine mektup yazdıklarını belirten Ülsen, Yusufî mahkûmlar için adalet istediklerini söyledi.

“Çocuklarımızın gözleri hep babalarını aradı”

Mahkûm ailelerinin çektikleri sıkıntıları dile getiren Ülsen şöyle konuştu:

“Bizler eşleri, çocukları ve kardeşleri yıllardır cezaevinde olanlarız. Bizler yaşadığımız acı ve kederleri hep yüreğimize gömdük. Gözyaşlarımızı hep içimize akıttık. Çocuklarımızı uyutmak için ninniler söylediğimizde, hikâyeler okuduğumuzda, gözlerinin babalarını aradığını gördük. Bizler şu beton duvarlar içerisinde kalan Yusufî mahkûmların; eşleri, kızları, çocuklarıyız. Bizler, babaları, ‘Rabbim Allah’tır’ dediği için zindanlara hapsedilmiş çocukların anneleri, eşleri tutsak edilmiş kolları kırık kadınlarız. Zalimlerin gadrine uğramış masumlar, genç yaşta saçları ağarmış mahzunlarız. Bizler, ‘Kendi nefsiniz için düşündüğünüzü kardeşiniz için de düşünmez iseniz tam iman etmiş olmazsınız diyen ve âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Resul-i Ekrem’in ümmetiyiz. Bizler, Fırat’ın kenarında kaybolacak koyunun hesabını vermekten korkan Emir’ül Mü’minin Hz. Ömer gibi adil yöneticileri gözleyenleriz.”

“Hükümetin FETÖ mağdurlarını görmezden gelmesi düşündürücüdür”

Türkiye'de bağımsız ve adil bir yargı sisteminin tesis edilmemesi yüzünden mağdur edildiklerini ifade eden Ülsen,  “Yargı gücünü kim eline almışsa, kendisini aklamış, diğerlerini mahkûm ettirmiştir. Siyasallaşan yargı, 28 Şubat sürecinden günümüze ETÖ ile FETÖ arasında el değiştirmiştir. Sonuçta her ikisi de dindar kesimlere zulmetmiş, tutuklamış, ağır cezalara mahkûm etmiştir. Hak ve hukukun ayaklar altına alındığı Türkiye'de binlerce dindar insanın FETÖ'den dolayı yaşadığı mağduriyet bugün daha net olarak görülüyorken, hükümet yetkililerinin bu mağduriyetleri hâlâ görmezden gelmesi düşündürücüdür.” diye belirtti.

“FETÖ'nün kumpasları gözler önünde”

Kamuoyunun vicdanında mahkûm olmuş birçok suçlunun, siyasi hesaplarla ve pazarlıklarla hukukun esnetilerek salıverildiğine işaret eden Ülsen, “Kamuoyuna ‘Çözüm Süreci’ diye yutturulan çatışmasızlık sürecinde binlerce KCK tutuklusu serbest bırakıldı. Müebbet hapisle cezalandırılan Ergenekon ve Balyoz davaların mahkûmları yeniden yargılanma yolu ile beraat ettirildiler.15 Temmuz ABD destekli darbe girişimi sonrası birçok şey, daha şeffaf bir şekilde görünür oldu. Artık gündem FETÖ'nün kumpasları ve aslında bir ülkeyi nasıl yönettiklerini de gözler önüne serdi. Bu yapının mağduru olduğunu dile getiren kimi gruplar ki, bunlar içerisinde geçmişte askeri vesayetin ana aktörleri de var; hemen taltif edilmeye, yeniden devletin en gözde makamlarında yer edinmeye başladılar.” diyerek yargıdaki çifte standartlara dikkat çekti.

“28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor”

“Ama ne hikmetse müstekbirlerin kuklası fesat şebekesi-FETÖ tarafından komplo ve kumpaslarla uzun yıllardır mağdur edilen 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru tutsaklar ısrarla görülmek istenmiyor.” diyerek açıklamasını sürdüren Ülsen,  “Kimisinin 20 yılı aşkın süredir cezaevinde tutulduğu Yusufiler ve ailelerinin çektiği sıkıntılar büyük bir acıya, hayatları ise trajediye dönüşmüş durumda. Hiç kimse görmüyorsa bile Rabbimizin tüm olup bitenleri gördüğünü ve Mahkeme-i Kübra'da hesap soracağını biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Bizler, Yusufîler için af değil yeniden yargılama istiyoruz”

Yeniden yargılamanın önünün açılmasını talep eden Ülsen, “Buradan, bizleri duymak ve görmek istemeyenlere sesleniyoruz; ne biz ne de eşlerimiz ve babalarımız sizlerden merhamet ve af dilenmiyoruz. Sadece adil olmanızı ve çeşitli desiselerle zindanlara konulan 28 Şubat ve FETÖ yargısı mağduru Yusufilerin yeniden yargılanmalarının yolunun açılmasını ve adaletle hükmeden mahkemelerin kurulmasını talep ediyoruz. Sinsice tuzak kurup masumları hapseden zalimlerin akıbetini, yaptıklarının kendilerine kâr kalmadığını hepimiz görüyoruz. Sırça köşklerde beddua edenlere değil, mazlumların ahına Dergâh-ı İlahi'de icabet edildiğine şahitlik ediyoruz. Zulmü icra edenler nasıl zillete duçar olduysa bu zulümlere sessiz kalanların da sonunun zillet olacağını hatırlatırız.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Basın açıklamasının ardından aileler, sessiz bir şekilde dağıldı. (İLKHA)






















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum