Gaziantep Bilek köyü kutlu doğum etkinliği 2016
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep’in Bilek köyünde “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)" temalı Bilek (Güreniz) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Köy halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe çevre köylerden de katılım gerçekleşti.
Meydanda asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resullullah’, ‘Seni anlasaydık dertler biterdi, seni anlayanlar huzura erdi’ ve ‘Muhammed’in sevdalıları gül bilirler dikenleri’ pankartları ile tevhit bayrakları güzel görüntüler oluşturdu.
Kutlu Doğum etkinliği Ekrem Kaplan Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu’nun yaptığı etkinlikte sık sık tekbir ve salâvatlar getirildi.
İnzar ilahi Grubu’nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşku doruğa ulaşırken, etkinlik Mevlithan Doğan Parmaksız’ın okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti.
Programda bir selamlama konuşması yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep il Koordinatörlüğü Basın Sözcüsü Ökkeş Korkmaz, huzurun, kardeşliğin ve güvenin tesisi için Hz. Muhammed'in getirmiş olduğu mesaja kulak verilmesi gerektiğini vurguladı.
Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu tarafından seslendirilen ilahilerle devam eden programda, İttihad-ul Ulema üyesi Abdulkadir Üstündağ, “Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed” temalı bir konuşma yaptı.
Üstündağ, “Ümmetin bu gün içerisinde bulunduğu dert, ızdırap, çile ve feryadı figanlar bu iki temelin yani ‘Vahdet ve Kardeşlik’ Müslümanlar arasında kaybolduğundan kaynaklanıyor. Yani İslam’ın, Hz. Muhammed’in asrısaadette getirmiş olduğu ve dünyanın bir daha görmediği o topluluğun oluşmasına kardeşlik ve vahdet sebep olmuştur. İşte bu gün bu iki temel değer olan kardeşlik ve vahdetten uzak olduğumuz için ümmet bu hale düşmüştür. Onun için Peygamber Sevdalıları Platformu bu sene tema olarak vahdet ve kardeşliği seçmişlerdir.” dedi.
‘Müminler bir vücudun uzvu gibidir’
Müslümanların bir birinin derdi ile dertlenmesi, bir birlerinin sevinçlerine de ortak olması gerektiğini belirten Üstündağ, şöyle devam etti:
“Hz. Muhammed (s.a.v) ‘Müminler bir vücudun uzvu gibidir’ diyor. Müminler şefkatte ve merhamette bir vücudun uzvu gibidir. Nasıl ki vücudumuzun her hangi bir yerinde bir hastalık meydana geldiği zaman bütün vücudumuz ağrıyor ise dünyanın neresinde olursa olsun ırkı, dili, rengi ve memleketi neresi olursa olsun o bizim kardeşimizdir. Dolayısıyla o kardeşimizin derdi ile dertlenmek ve sevinci ile sevinmek mecburiyetindeyiz. Dolayısıyla mümin bütün müminleri kardeş bilmelidir.”
"İslam kadına verilmesi gereken değeri verdi"
İslam’ın ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in kadınlara verdiği değere değinen Üstündağ, “İslam gelmeden önce cahiliye döneminde kadının insan olup olmadığı tartışılıyordu. Kız çocukları kendi öz babaları tarafından diri diri toprağa gömülüyordu. Ama İslam kadına verilmesi gereken değeri verdi." diye konuştu.
Etkinlik Abdulkadir Üstündağ Hoca’nın yaptığı dua ile sona ererken, köy halkı köylerinde böyle bir etkinliğin düzenlemesinden memnun kaldıklarını belirterek, Peygamber Sevdalıları Platformu’na teşekkür ettiler.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.