Gaziantep’in tarihi ve turistik değerlerini anlatan sergi açıldı
Gaziantep’te kentin tarihi ve turistik değerlerini anlatan eserlerin bulunduğu “Birinci Gaziantep Uluslararası Sanat Çalıştayı” başladı.
Gaziantep’te yerli ve yabancı 19 sanatçının kentin tarihi ve turistik değerlerini atölye çalışmalarıyla anlatan eserlerin yer aldığı “Birinci Gaziantep Uluslararası Sanat Çalıştayı” düzenlenen törenle açıldı.
Gaziantep Sanat Merkezi’nde düzenlenen“Birinci Gaziantep Uluslararası Sanat Çalıştayı”na katılan, kentin tarihi ve turistik değerlerini atölye çalışmalarıyla anlatan sanatçıların eserleri sanatseverler ile buluştu. Yaklaşık bir hafta boyunca hazırlanan eserler halkın beğenisine sunuldu.
Serginin açılışına Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Büyükelçi Adnan Keçeci, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.
Sergi öncesi açıklamalarda bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, böyle bir çalışmayı ilk defa yaptıklarını, ancak ilerleyen yıllarda çok daha büyük daha kapsamlı yapmak istediklerini söyledi.
Şahin, güçlü bir medeniyetten geldiklerini şehrin sanat ile kültür konuşması adına böyle bir çalıştay yaptıklarını belirterek, “Gaziantep’i her anlamda dünyaya tanıtmak için gelen tüm sanatçılarımızın eline ve yüreğine sağlık. Hepsine çok teşekkür ediyorum.” dedi.
“Bölge çok zor dönemlerden geçiyor”
Bölgenin çok zor dönemlerden geçtiğini vurgulayan Şahin, “Ülkemiz birçok badireler atlattı. Bizim hızlıca normalleşmemiz ve bu çocuklarımızı daha iyi bir ortamda büyütmek için sanatı ve kültürü yansıtmamız gerekiyor. Sanatın güzel yüzünü kentimizde yaşatmak istiyoruz. Bunun için sanatın ve sanatçının kıymetini bilmemiz gerekiyor. Bizim medeniyetimiz bir kültür medeniyeti. Bunun için medeniyeti ve sanatı en iyi sanatçı ile onların eserleri ile konuşalım istiyoruz.”ifadelerini kullandı.
Şahin, “Dünyanın 8’inci Gastronomi kenti olduk. Fark yaratmak istiyoruz. Bu şehir odak şehir, öncü şehir, lider bir şehir. Hem ülkenin hem bölgenin Sanat Merkezi’nde gözbebeği olsun. Bu şehirde konuşulan sanat ile dünyada konuşulan sanat aynı olsun istiyoruz. Nasıl ki İstanbul, Ankara gibi kentlerde bu tür sanat çalıştayları oluyorsa Gaziantep’te de olmalı.”şeklinde konuştu.
Çalıştay Koordinatörü ve emay dalındaki sanatçı Cahide Erel ise kendilerine bu imkânı veren herkese teşekkür etti. Erel, 14 yerli 5 yabancı sanatçıdan oluşan çalıştayda Gaziantep’e özgü nesleri en iyi şekilde ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti.
Resim, sulu boya, fotoğraf, seramik, emay, cam ve tekstil resim gibi dallarda ortalama 60 eserin yer aldığı sergi, Gaziantep Sanat Merkezi’nde 15 gün boyunca ücretsiz gezilebilecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.