Gaziantep'te ilk kez kurulan kitap fuarını ilk gün 13 bin kişi ziyaret etti foto
Gaziantep'te ilk kez kurulan kitap fuarını ilk gün 13 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi.
Gaziantep’te Tüyap Fuarcılık Grubu (TÜYAP) tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği, Gaziantep Valiliği başta olmak üzere Gaziantep Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi Sanayi ve Ticaret desteğiyle düzenlenen ‘Gaziantep Kitap Fuarı’nı ilk gün 13 binin üzerinde kişi ziyaret etti.
Gaziantep’te ilk defa düzenlenen ve ilk gün 13 binin üzerinde kişinin ziyaret ettiği kitap fuarı bugünde düzenlenen söyleşiler ve yazarların imza günleriyle devam etti.
Gaziantepli yazarların yanı sıra Türkiye genelindeki yazarların da katıldığı, öğrenci ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kitap fuarını ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, standları tek tek gezerek, öğrencilerle sohbet etti.
Ziyaretin sonunda bir açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin, kitap fuarının Gaziantep’te yapılmasını önemli bulduğunu belirterek, en büyük gücün yetişmiş insan gücü olduğunu söyledi.
Gençlerin her yönden yetiştirilmesi gerektiğini belirten Şahin, “Bizim petrolümüz, madenimiz, altınımız yok. Bizim madenimizde, petrolümüzde yetişmiş gençler. Gençlerimizi yetiştirebilmemiz içinde bütün fırsatları kullanmamız gerekiyor. Onlara her yönden fırsat eşitliği vermemiz gerekiyor. Onları teknolojik, altyapı yönünde en iyi öğretmenlerle desteklerken, bir taraftan da bu fuarcılığı güçlü bir şekilde bölgenin ve Türkiye’nin en iyi fuarcılığına dönüştürmemiz gerekiyor.”dedi.
Gaziantep’in yaklaşık 500 bin genç nüfusa sahip olduğunu aktaran Şahin, gençlerin çok iyi yetiştirilmesi için yapılması gerekenlere dikkat çekerek, yaşanan şiddetin olaylarının sonuç olduğunu kaydetti.
Koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılması gerektiğini, bu noktada okumanın önemli olduğunu vurgulayan Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“İlk emri ‘oku’ diyen bir medeniyetten geliyoruz. Kendimizi geliştirmemiz, çocuklarımızı hayata hazırlamamız ve çocuklarımızın ufkunu, vizyonunu dünyadaki en iyi çocuklarla yarıştırmamız lazım. Rekabet çok acımasız. Bu da kendiliğinden olmuyor. Bu fırsatları bu çocuklara sağlamamız lazım. 2 milyonu ben bu fuara davet ediyorum. Gelsinler fuara sahip çıksınlar, çocuklarını okumaya teşvik etsinler. Aileler ve ailelerin bilinci çok önemli. Faydalı kitapların okunmasını sağlasınlar. Çünkü faydalı toplum, faydalı insan olmak için önce faydalı bir beyin gerekiyor. Onun için de faydalı kitapları okutmaya teşvik etmemiz ve başarmamız gerekiyor. Bu çocuklar bir cevher. Bu çocukları nasıl eğitirsek bu cevherden o kadar güzel sonuçlar elde edeceğiz.”
Öte yandan etkinlik kapsamında Melih Tuğtağ “Sessiz Sakin’in Gürültülü Maceraları”, Yüksel Pazarkaya “Behçet Necatigil 100 Yaşında, Unutulmak İsteyen Şair”, Adnan Özyalçıner “1950 Kuşağı ve Onat Kutlar” söyleşisi yaptı.
75 yayınevi ve 100 yazarın katıldığı kitap fuarı, Gaziantep Üniversitesi Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 8 Mayıs Pazar gününe kadar ziyaret edilebilinecek. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.