Gaziantep’te kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı

Gaziantep’te kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı

Gaziantep’te "Hijyen süt, mutlu kadın projesi" kapsamında kadın çiftçilere süt sağım makinesi dağıtıldı.

"Hijyen süt, mutlu kadın projesi" kapsamında 200 kadın çiftçiye yüzde 100 hibe destekli süt sağım makinesi, yapılan törenle dağıtıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sektörün kaliteli süt ihtiyacının ancak yetiştiricilerinin süt sağım makineleri, hijyenik ve sağlıklı olarak keçilerinden sağdıkları sütlerle olabileceğini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi’nde düzenlene törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Tarım, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Ziraat Odası Başkanları ile kadın çiftçiler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, Gaziantep’te 500 bin civarında küçükbaş ve 160 bin civarında ise büyükbaş hayvan olduğunu söyleyerek, Gaziantep’in daha çok küçükbaş hayvancılığı için uygun olduğunu belirtti.

Daha sonra kürsüye gelen Gaziantep Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, proje ile hayatın yükünü çeken çiftçi kadınların hayat standardı yükseltilerek, başta kendilerine, ailelerine ve çocuklarına daha fazla zaman ayırmalarını sağlamak istediklerini söyledi.

Karayılan, “Gerçekten sütün sağımı çok ciddi bir zaman alıyor. Burada aileler, ailenin diğer işlerle geçirecekleri vakitleri daha çok hayvan başında ve süt sağımı ile geçiyor. Ama Allah’ın izniyle bu süreden çok ciddi tasarruf sağlayacağı için birinci önceliğimiz budur. İkinci ise gerçekten süt ile ilgili köylerde ve hayvanların sağıldığı ortamlarda hijyen olmayan şartlar bulunuyor. Bunları görüyoruz. Bu makine ile inşallah çok güzel ve hijyenik bir şekilde sütün sağılmasına vesile olacağız.” dedi.

"Çiftçimiz, köylümüz artık yükselen bir değer olarak karşımızda"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında, Gaziantep’in sanayi şehri olduğu kadar, bir tarım şehir olduğu ve bunun içinde sürekli çiftçilerin yanında olduklarını dile getirdi.

Ellerindeki fırsat ve imkânları halkın hizmetine sunmak istediklerini belirten Şahin, “Bu toprak, bu hava ve su elimizdeki en büyük nimet ve fırsattır. İşte o yüzden biz taşı oyarak dantel yapıyoruz. Biz o yüzden taştan mozaik yapıyoruz. Biz de elimizdeki fırsat ve imkânları halkımızın hizmetine sunmak ve onların hizmetkârı olmak üzere yola çıktık. Elbette bu anlamda elimizde fırsatlar, imkânlar ve projeler var.” şeklinde konuştu.

İmkânları fırsatlara dönüştürecek şekilde önemli projeler ürettiklerini söyleyen Şahin, “Son yeni Büyükşehir yasası ile bize bir fırsat sunuldu. Daha önceki yasa ile biz çiftçimize destek veremiyorduk. Biz dedik ki, ne kadar sanayi şehri isek o kadar da biz tarım şehriyiz. Bize verilen bu nimetler fıstık, zeytin ve küçükbaş hayvanlar bizim için çok büyük bir nimettir. Eğer biz burada kendi imkânlarımız ölçüsünde biraz dokunabilirsek ve fırsat verebilirsek sizler zaten büyük bir hazinesiniz. Sizler damdan düşe düşe büyük bir hayat okulundan mezun oldunuz. Şu keçinin sütünün sağılma işini pratiğini ben bilmem. Ama sizin ömrünüz işlerle geçiyor. Ama ne kadar yükselen bir değer olduğu da şu an karşımızda. Siz olmazsanız bu millet sofrasını nasıl zenginleştirecek, doyacak ve temel ihtiyaçlarını nasıl giderecek. Çiftçimiz, köylümüz artık yükselen bir değer olarak karşımızda.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından 200 kadın çiftçiye süt sağma makineleri teslim edildi. Şahin, daha sonra kadın çiftçilerle birlikte süt sağdı.

İLKHA

























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.