Halı, kilim ve yer kaplamaları imalatçıları bir araya geldi

Halı, kilim ve yer kaplamaları imalatçıları bir araya geldi

Gaziantep Sanayi Odası tarafından organize edilen halı, kilim ve yer kaplamaları imalatçıları meslek komite toplantısı yapıldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde düzenlenen toplantıya, GAÜN Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Profesör Dr. Mehmet Topalbekiroğlu, GSO Yönetim Kurulu Üyesi M. Aykut Erkent ile Halı, Kilim ve Yer Kaplamaları İmalatı Komite üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan M. Aykut Erkent üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerine dikkat çekerek, “Kentimizin ve ülkemizin daha da gelişmesi için daha çok üretim ve hizmet üretmeliyiz. Sanayiciler olarak var gücümüzle çalışarak yolumuza devam ediyoruz.” dedi.

Erkent, sanayi vizyonu için üniversite-sanayi işbirliğini her zaman beraber yürütmeleri gerektiğini belirterek, “Sektörümüzün sorunlarının ele alarak çözüm yollarının araştırılması bakımından bu toplantımız son derece önemlidir. Buradaki birlikteliğimizin sanayicilere ve sektörlerimizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyorum. Kalifiye, yenilikçi, düşünen ve dünya ile barışık genç girişimci ordusu oluşturmak için üniversite sanayi işbirliğine daha çok önem vermek zorundayız. Bunu yaparken de üniversite ve sanayiciler olarak her zaman bir araya gelmeli, birlikte hareket etmeliyiz.” diye konuştu.

Tekstil Mühendisliği Bölümü’nü 1996 yılında kurduklarını ve şuanda 224 öğrencinin öğretim gördüğünü kaydeden Mehmet Topalbekiroğlu da, “Yeni oluşan iş dinamikleri doğrultusunda; iş dünyasının gelişen ihtiyaçlarını karşılayabilmek, öğrencilerin pratik tecrübelerini geliştirmek ve çalışma hayatına adapte edebilmek amacıyla 2012-2013 eğitim-öğretim yılında intörn mühendislik uygulamasına başladık. Uygulama kapsamında; öğrenciler mezun olmadan önceki son dönemde akredite edilmiş firmalarda tam zamanlı çalışabilme fırsatı bulmaktadır. Bu uygulama ile iş hayatına daha iyi hazırlanmış, toplumsal sorumluluk sahibi, yenilikçi, işbirliğine açık idealist mühendisler yetiştirilmesi amaçlanıyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Tekstil Uygulama Merkezi gezildi.   (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.