İbadet hürriyetinin en önemli kazanımdır
Toplu Sözleşmeye Cuma namazı vakti izin süresinin eklendiğini belirten Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı, en önemli kazanımın ibadet hürriyetinin önündeki engelin kaldırılması olduğunu söyledi.
Memur-Sen olarak kamu görevlilerinin Cuma namazı sıkıntısının kaldırılması için toplu sözleşme tekliflerine Cuma Namazı vakti izin süresi konusunu eklediklerini belirten Memur Sen Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Gök, ibadet hürriyetinin toplu sözleşme ile kazanılmış olduğunu belirtti.
Kamu görevlilerinin günlük çalışmaya ara verme süresinin Cuma günleri için, Cuma Namazı vaktini de içine alacak şekilde 2 saat olarak uygulanmasını içeren teklifin kabul edilmesinin sevindirici olduğunu belirten Gök, bir insanın ibadet hakkının en doğal hakkı olduğunu ifade etti.
Sadece mali ve özlük anlamda değil sosyal yönden de kazanımlar elde ettik
Üçüncü Dönem Toplu Sözleşme mutabakatında memurlar açısından birçok kazanımın elde edildiğini ifade eden Gök, “3 Ağustos’ta başlayan bir toplu sözleşme sürecimiz söz konusu idi. 22 Ağustos’ta bu çok stresli ve yoğun çalışmaları biz yetkili sendika olarak yürüttüğümüz bu çalışmayı çok güzel kazanımlarla taçlandırdık. Sadece mali ve özlük anlamda değil aynı zamanda sosyal yönden de kazanımlar elde ettik. Buradan toplumumuzun ihtiyaç duyduğu birlik, beraberlik ve uzlaşı mesajı da topluma yansıdığını düşünüyorum. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Bizim için en önemli kazanım Cuma namazı idi
Mutabakatla sonuçlanan toplu sözleşme görüşmeleriyle memur ve memur emeklisini ilgilendiren 212 kazanım elde edildiğini belirten Gök, kendileri için memur mesaisinin Cuma namazı saatine göre ayarlanmasının önemli bir kazanım olduğunu belirten Gök, “Tabi sadece mali ve özlük anlamında sosyal haklar anlamında da kazanımlar elde ettiğimizi söyledik. Buna göre bizim için en önemlisi Cuma namazı idi. Bu talep uzun yıllardır istediğimiz bir hadise idi. Çünkü memurlarımız öğle arasına sıkıştırılan Cuma ve öğle yemeği tercihi arasına zorlanıyor. Tabi Memur Sen üyeleri genelde namazı tercih ediyorlardı. Fakat buna rağmen işe yetişme daha sonra o kadar bir sıkıntı oluşturuyordu ki, bu bağlamda olması gereken ibadet hürriyeti bu toplu sözleşme ile kazanılmış oldu.” şeklinde konuştu.
İnsanlar artık rahatça ibadetlerini yapabilmelidir
Milli eğitimde görevli olan memurların yanı sıra öğrencilerin de Cuma namazı taleplerinin giderilmesi gerektiğinin altını çizen Gök, “Yine öğrencilerin de bu tür sıkıntıları olduğu bir gerçek. Çünkü Cuma namazı sadece memura ve işçiye farz bir namaz değildir. Bütün herkese farz bir namazdır. Dolayısıyla aynı şekilde öğrencilerimizin de önünün açılması gerekir. Bu bağlamda öğrenci ve velileri girişimlerde bulunurlarsa okullar buna imkân tanıyacaktır. Saatler namaz saatine göre ayarlanırsa bir sıkıntı olmaz. Çünkü özel bir çalışmaya gerek yok bir insanın ibadet hakkı en doğal hakkıdır. İnsanlar rahatça artık ibadetlerini yapabilmelidir. Bu korkulacak bir durum değildir.”diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.