İnzar Dergisi Aralık 2014 Sayısı Çıktı
Aylık ilim ve kültür İnzar Dergisi, Aralık 2014 sayısında “Müslümanlar zulme karşı yekvücut olmalıdırlar” yazısı ve Mescid-i Aksa resimli kapağıyla okurlarının karşısına çıktı.
Aile dergisi İnzar’ın 2014 yılının son sayısı seçkin bayilerdeki yerini aldı. Aralık sayısının başyazısı olan, “Müslümanlar zulme karşı yekvücut olmalıdırlar” başlığını kapağına taşıyarak okurlarına merhaba diyen ilim ve kültür dergisi İnzar, dosya konusu olarak, zikir’i (namaz) ele almış. İnzar’ın yazarları da konu ile ilgili olarak ayet ve hadisler ışığında araştırmalar yaparak araştırmalarını okurların istifadesine sunmuş, Aralık sayısında Naşit Tutar da İnzar’daki yerini almış.
İnzar’ın editör yazısı ise, “Ümmet olarak hepimiz asli görevlerimizin farkındayız. Allah bu asli görevlerimizi Kur'an-ı Kerim’in değişik ayet-i kerimelerinde bize bildirmiştir. Bu asli vazifelerimizin toplamına da ibadet adının verildiği de değişik yerlerde ifade edilmiş. Şüphesiz ibadetlerin efendisi namazdır. İslam’ın tüm hükümleri namazı korumaya, namazı daha mükemmel bir şekilde eda etmeye matufturlar. Cihad, namaz farizasının sürekliliğini korumaya matuftur. Abdest namazda çıkılacak makamın nezihliği göz önünde bulundurularak yapılan bir ön hazırlık ibadetidir. Zikir ise namazın kalbi olan bir ibadettir. Allah-u Teâlâ Kur'an-ı Kerim’de namazı zikir olarak adlandırıyor.” İfadeleri ile giriş yapılmış.
Zikir: En zor ve zahmetli zamanlarda koruyucu gücümüz
Editör yazısının devamında, “Buna binaen biz asli görevimiz olan namazın kalbini yani zikri dosya konusu olarak ele aldık. Zikrin yumuşak kuvvetler içerisindeki makamını az çok hepimiz hayatımızda tecrübe etmişiz. En zor ve zahmetli zamanlarda, en büyük bela ve musibetlere karşı kendisine sığınanları koruyan bir güç olduğunu yine hepimiz hayatımızda tecrübe etmişiz. Nice dahi ve güçlü irade sahiplerinin bile dayanamadığı musibetleri zikir sahipleri çok sehl bir şekilde atlatmışlardır. Biz bu ay zikrin belki hayatımızda aşınmaya yüz tutmuş önemini dile getirmeye çalıştık. Asırlarca İslam’ı toplumda hâkim kılmış tasavvuf dergâhlarının en güçlü dayanağı olan zikrin davetçi vasfıyla muttasıf olanların hayatlarında daha fazla yer tutması için yardımcı olacağını düşünüyoruz.” İfadelerine yer verildi.
Bu yazılar zikir ufkunuzu aydınlatacak!
Yukarıda geçen konu bağlamında İnzar’ın yazarlarından Molla Abdulkuddüs Yalçın hadis şerhi bağlamında uzun bir yazıyı kaleme almış. Akademik bir yazı olmakla beraber her kesimden insanın istifade edeceği bir yazı.
Yine Mehmet Şenlik’de zikrin istenilen şekilde yapılması için taşıması gereken özellikleri anlatan bir yazı kaleme almış. Abdulkadir Turan ise zikrin müminlerin alâmetifarikası olduğunu, müminleri, madde ile sınırlanmalarından koruyan, onları mana âlemine bağlayan ve böylelikle İslam’ın mükemmel bir şekilde yaşanmasını sağlayan bir hakikat olduğunu anlatan bir yazı kaleme almış. Entelektüel bir anlayışla zikrin olmazsa olmaz olduğunu güzel bir şekilde izah etmiş. Faruk Hamza da, “Beni anın ki ben de sizi anayım” ayetiyle kalbin yegâne azığı olan zikir dışındaki hiçbir şeyle itminana kavuşamayacağını ve dolayısıyla kemal yolundaki olmazsa olmaz olduğunu Bakara suresi 152. ayetin tefsiri ile ortaya koymuş.
Naşit Tutar ise İnzar’daki yerini tekrar alıyor, Şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile ilgili ele aldığı etkileyici ve edebi yazısıyla… Herkesin duygularını eşsiz bir edebilirlikle kaleme almış. Aynı şekilde Mehmet Salih Gönül Hocamız da şehitlerin hatıralarını canlı tutacak bir şiir kaleme almış.
Başyazıda, Mescid-i Aksa’nın uğradığı meşum saldırı bağlamında İslam ümmetinin tüm saldırıları bertaraf etmek için güç birliği oluşturmasından başka bir seçeneğin olmadığı ve dolayısıyla her Müslüman’ın tüm hareket ve söylemlerinde bu güç birliğini oluşturmaya hizmet etmesi gerektiği nasihat edilmiş. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.