Kur'an öğrenmek için engel tanımıyorlar
Gaziantep’te işitme engelli kadınlar, sessiz dünyalarındaki engellere aldırış etmeden büyük bir azim ile Kur'an-ı Kerim öğreniyorlar.
Gaziantep İl Müftülüğünce işitme engelliler için açılan kursta 15 işitme engelli kadın işaret diliyle Kur'an-ı Kerim öğreniyor.
Gaziantep İl Müftülüğü tarafından ilk kez kendileri için açılan kursta Kur'an-ı Kerim öğrenen işitme engelli kadınların, büyük bir azim ile ilahi kitabı öğrenme aşkları, azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını ispatlıyor.
Kur’an öğreticisi tarafından işitme engellilere verilen dersler sonucunda 15 işitme engelliden 5’i Kur’an-ı Kerim’e geçerek okumaya başladı. Kursta kadınlara Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra siyer, ilmihal, ahlak ve İbadet dersleri de öğretiliyor.
Gaziantep’te ikamet eden işitme engelli kadınlar, Kur’an-ı Kerim’i işaret dili ile öğrenerek ruhlarına aktarıyorlar. Kur’an okumak için büyük bir fedakarlık gösteren işitme engelli kadınların azmi ise görenleri imrendiriyor.
Konuyla ilgili olarak İLKHA’ya bilgi veren Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, Gaziantep’te bir hayli işitme engellinin olduğunu ve onların da dinlerini öğrenebilmeleri için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi.
İşitme engellilere yönelik açtıkları kursun büyük bir ilgi gördüğünü ifade eden Yaman, “Bu kursumuz engelli vatandaşlarımıza yönelik düzenlemiş olduğumuz Kur’an’ı Kerim ve dini bilgiler öğrettiğimiz bir kurstur. Burada yaklaşık 15 ile 20 arasında kardeşimiz devamlı olarak burada işaret dili ile Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi alıyorlar. İşitme engellilere yönelik dini kavramlar sözlüğümüz yardımı ile bu kardeşlerimize hem Kur’an’ı Kerim öğretiyoruz, hem de temel dini bilgiler anlamında kendilerine İslami bilgileri öğretiyoruz. Yaklaşık olarak iki aydan fazladır, 15 kardeşimiz devamlı olarak geliyorlar. Zaman zaman gelen diğer kardeşlerimizle beraber işitme engelli olan 20 kardeşimize Kur’an’ı Kerim ve temel dini bilgiler eğitimi devam ediyor.” dedi.
Kursun açılmasında çaba gösterenlere teşekkür eden Yaman, müftülük bünyesinde engellilere yönelik böyle bir kurs açtıkları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.
İleriki aşamada kurs sayısını daha da artıracaklarını kaydeden Yaman, “Özellikle işaret dili noktasında dini bilgileri öğrenme ve öğretme noktasında eksiği olan işitme engelli bu kardeşlerimizi de böylece açtığımız bu sınıfta onlar da dini noktadaki eksikliklerini gidermiş oluyorlar. Gayet başarılı bir çalışma oluyor. Tabi ki bu kursumuz devam edecektir. İnşallah ilerleyen süreçte de işitme engellilerle ilgili de eğitim alan görevlilerimiz var. Onların da inşallah açacağı sınıflarla bu eğitime devam edeceğiz. Çünkü Gaziantep’te bir hayli işitme engelli kardeşimizin olduğunu biliyoruz. İnşallah o kardeşlerimize Kur’an-ı kerim ve dini bilgileri öğretme noktasında müftülük olarak onlara da hizmet sunacağız.” ifadelerini kullandı.
İşitme engelli kadınlara işaret dili ile Kur’an eğitimi veren kurs hocası Kifayet Ateş ise, kursiyerlerin evlerinin müftülüğe çok uzak olduğunu, buna rağmen Kur’an’a olan aşklarından dolayı azimli oldukları ve hiçbir engel tanımadıklarına dikkat çekti.
Öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim’i severek öğrendiklerini vurgulayan Ateş, “İşitme engellilerle ilgilenmek normal öğrencilere göre elbette biraz daha emek istiyor. Ama onlar bu konuda çok azimliler, severek geliyorlar. Evleri buraya yakın olmasa da Kur’an öğrenmek için uzak yerlerden buraya gelip Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğreniyorlar. Kur’an-ı Kerim’i çok severek öğreniyorlar. Merak ettikleri konuyu hemen soruyorlar. Özellikle namazla ilgili, namaz kılmaya çok özen gösteriyorlar. Dinlerini öğrenmek tabi ki onları mutlu ediyor. Şimdiye kadar onlar için böyle bir sınıf yoktu. İlke defa böyle bir sınıf açıldı. Onlar da çok azimli olarak devam ediyorlar.” şeklinde konuştu.
İşaret diliyle duygularını anlatan işitme engelli kadınlar da, Kur'an-ı Kerim öğrendikleri için mutlu olduklarını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.