Üstad Bediüzzaman’ın doğduğu evin elektriği iki yıldır kesik
Bediüzzaman Said-i Nursi Hazretlerinin dünyaya geldiği Nurs köyündeki evin elektriği iki yıldır kesik.
Üstad Bediüzzaman Said-i Nursi’nin dünyaya geldiği Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyündeki evin elektriğinin, 6 bin liralık borcundan dolayı iki yıldır kesik olduğunu belirten köylüler, yetkililerin bu sorunu çözmesini bekliyor.
Daha önce evin elektrik abonesinin adına bulunduğu köylünün yaklaşık 20 yıl önce hayatını kaybettiğini belirten köy halkı, son yıllarda faturaların ödenememesi nedeniyle elektriğin VEDAŞ tarafından kesildiğini belirttiler.
Topluma mal olmuş bir âlimin doğduğu ve binlerce insanın ziyaret ettiği evin kültür değerleri kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden köylüler, hem köyün hem de Üstad Bediüzzaman'ın evinin muhafaza edilmesi gerektiğini söylediler.
"Borcu ödenmeden elektrik vermeyeceklerini söylüyorlar"
Yaklaşık iki yıldan bu yana üstadın doğduğu evin elektriklerinin kesik olduğunu belirten köy imamı Abdurrezak Dalar, “VEDAŞ tarafından yaklaşık 6 bin TL borcu olduğu gerekçesiyle evin elektrikleri yaklaşık 2 yıldır kesilmiş. Şu an ev elektriksizdir. Borcu ödenmeden elektrik vermeyeceklerini söylüyorlar. Dünyanın tanıdığı bir zatın doğduğu evin elektriklerinin kesik olması iyi bir durum değildir.” dedi.
Sorunun çözümü için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım talebinden bulunan Dalar, sözlerine şöyle devam etti:
“Elektriklerin olmayışı bizim için de zordur. Bazen dışardan gelen misafirler köyde kaldıklarında akşamları Üstadın doğduğu eve girip okumak istiyorlar. Ama elektrik olmayınca gidemiyorlar. Temizlik için elektrikli süpürgesi kullanamıyoruz. El ile süpürüyoruz. Bu durum bizleri üzüyor. Bizler hem hayırseverlerden hem de yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz.”
"Üstadın evinin restore edileceği söylendi, fakat hiçbir şey yapmadılar"
Üstadın doğduğu evin restore edileceği sözünün de yerine getirilmediğini hatırlatan Dalar, “Bize Üstadın evinin restore edileceği söylendi, fakat hiçbir şey yapmadılar. İçindeki döşemeleri bile köy halkı olarak biz yaptık. Üstadın evinin hemen yanında iki ev bulunuyor. Bu ev sahipleri çok mağdur insanlar. Geçimleri için hayvan besliyorlar. Orada hayvanların pisliği birikiyor, etrafa kötü kokularda yayılıyor. İster istemez dışardan gelen misafirler de bu görüntüden rahatsız oluyor. O evler kamulaştırılarak bu sorun da ortadan kaldırılabilir.” diye belirtti. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.