Bingöl'de işitme ve görme engellilerin Kur'an aşkı imrendirdi
Bingöl'de işitme ve görme engelliler için düzenlenen Kur’an kursu sona ererken, engellilerin Kur'an-ı Kerim'i öğrenme azimleri imrendirdi.
Bingöl’de işitme ve görme engelliler için düzenlenen Kur’an kursu sona erdi. Sessiz ve karanlık dünyalarındaki engellere aldırış etmeden büyük bir azim ile Kur'an-ı Kerim öğrenen, kursiyerlerin Kur'an aşkı imrendirdi.
Bingöl İl Müftülüğü tarafından işitme ve görme engelliler için Hacılar Cami’nde açılan kursa, 9 işitme ve 5 görme engelli kursiyer, büyük fedakarlık göstererek Kur'an-ı Kerim'i öğrendiler.
Kur'an kursunun sona ermesi nedeniyle sertifika dağıtım programı düzenlendi. Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Mahmut Atıcı, il müftülüğü olarak 24 Eylül 2018 tarihinde işitme ve görme engelliler için kurs açtıklarını hatırlattı.
İşitme ve görme engelliler için açılan kursu sona erdiğini belirten Atıcı, "Allah izin verirse gelecek eğitim ve öğretim yılında kurslarımız devam edecek. Bizim gayemiz şu varlık aleminde en büyük sermayemiz olan imanımızın güçlenmesi için kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’i okumayabilmek ve anlayabilmektir. Onun hakikatlerini hayatımızın içine serpiştirebilmektir. Kurslarımızın amacı budur." dedi.
“Kursumuz, zihin ve gönüllerimizin Kur’an iklimiyle buluşmasına vesile olsun”
Atıcı, "Bu güzel günde hizmetlerimize nokta değil virgül koyacağız. Önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bu güzel hizmetin gerçekleşmesinde emek veren Kur’an kursu ve katkısı olan tüm hocalarımıza ve kursa katılan kursiyer kardeşlerimize gönülden teşekkür etmek istiyorum. Bu kursumuz, zihinlerimizim ve gönüllerimizin Kur’an iklimiyle buluşmasına vesile olsun inşallah. Bu güzel günde Rabbim dualarımızı, ibadetlerimizi kabul etsin ve hayırlara vesile kılsın." şeklinde konuştu.
Bingöl İl Müftülüğü Engelliler Koordinatörlerinden Vaiz Tahsin Danış ise yapılan faaliyetlere değinerek şunları söyledi:
"Başkanlığımız hizmet alanları içerisinde özel ilgiye ihtiyaç duyan dezavantajlı gruplar arasında engelliler önemli bir alanı oluşturmaktadır. Engellilerin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yürütülmekte, engellilere yönelik fiziki alt yapı, erişilebilirlik ve ulaşılabilirlik, gerekse görsel, işitsel ve yazınsal olarak ortaya konulan çalışmalar ile onların manevi bakım/destek ve dini danışmanlık/rehberlik hizmetleri sunulmaktadır. Engellilere yönelik yapılacak çalışmalarda verimliliği arttırma amacı güden Başkanlık, dini yükseköğrenim görmüş her ilden bir erkek diğeri bayan olma üzere 2 koordinatör görevlendirilmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığının engelliler için belirlediği koordinatörler, görev aldıkları 81 ilde engellilerin dini vecibelerini yerine getirmeleri noktasında manevi rehberlik ve danışmanlık görevini yürütecekler."
“İşitme engelli arkadaşlarımızla birlikte umreye gitmek istiyorum”
İşitme engellilerden kursiyer Dilan Çaka da “Doğuştan işitme engeliyim. Dört defa ameliyat geçirdim. 8 yaşında duymaya ve işitmeye başladım. Elhamdülillah şu an konuşuyorum, duyuyorum. Burada Kur’an okumayı öğrendim. Onun çok çok mutluyum. İl müftülüğüne ve hocalarımıza da çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Bir isteğim var. Benim gibi arkadaşlarımızla birlikte umreye gitmek istiyorum onun için hayırseverlerin yardımını bekliyoruz. O mübarek beldeye gidip oranın kokusunu almak istiyoruz inşallah.” diye konuştu.
Program, kursiyerlere dağıtılan katılım belgelerinin ardından sona erdi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.