"Bir Eğitimci Olarak Hazreti Muhammed" konferansı

"Bir Eğitimci Olarak Hazreti Muhammed" konferansı

​Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Hazreti Muhammed'in hayatının insanlara rehber olduğunu ve örnek teşkil ettiğini söyledi.

Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Gaziantep Şubesi tarafından Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök’ün katılımıyla “Bir Eğitimci Olarak Hazreti Muhammed” konulu bir konferans düzenlendi.

Konferansta konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, Hazreti Muhammed’in örnek bir eğitimci olduğunu söyledi. Hazreti Muhammed'in hayatının insanlara rehber olduğunu, çok güzel bir örneklik teşkil ettiğini belirten Soykök, sahabeyi eğiten ve onlara İslam’ı öğreten kişi olması dolayısıyla Hazreti Muhammed’in bir öğretmen olduğunu belirtti.

Gaziantep İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Program daha sonra Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan’ın açılış ve selamlama konuşması ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök, slayt eşliğinde katılımcılara Hazreti Muhammed’in eğitim metodunu anlattı.

Hazreti Muhammed’in, Müslümanlar için örnek bir eğitimci olduğunu ifade eden Soykök, yaşayarak öğretmenin de Peygamber Efendimizin metotlarından olduğunu belirtti.

Peygamber Efendimizin eğitimde metodolojik bir çizgi izlediğini söyleyen Soykök, “Biz eğitim sürecini iletişimden bağımsız düşünemeyiz. İletişime dair, insanlarla nasıl muhatap olacağımıza dair okumalar yapmalıyız. İnsanlar arasında bir gönül dili var ve biz o dili bilmiyorsak ister İngilizce, ister Fransızca, ister Arapça bilin gönül dili ile konuşamıyorsanız, bu dünyada asla başarılı ve mutlu olmanız mümkün değildir. Bizler çoğu zaman gönül dili ile konuşamadığımız için karşımızdaki insanın gönül ritmini tutturamadığımız için başarısız olabiliyoruz.” dedi.

Hucurat Süresinin 13’ncü ayetine atıfta bulunarak konuşmasını sürdüren Soykök, “Yeryüzünde iki temel anlayış vardır. Birincisi; batılı, batıl adam ‘insan, insanın kurdudur.’ Yani ‘insanlar birbirleriyle savaşırlarsa medeniyet ilerleyebilir. Güçlü ırklar, zayıf ırkları yok ederlerse insanlık gelişecek’ diyor. Bu onların anlayışıdır. Biz ise ‘hayır insan insanın kurdu değil, insan insanı yurdudur.’ diyoruz. Yani insan insana kucak açarsa ve insan insana yurt olursa, kaynaşır ve birbirini severse medeniyet kurulabilir. Savaşırsak değil, barışırsak medeniyet kurabiliriz, insanlığı geliştirebiliriz. Meseleye Müslüman’ca bakış açısı budur. İnsanlar, hangi hayale sahip olursa olsun, hayatta hangi amacı gerçekleştirmek isterseniz isteyin iletişim becerisine sahip olursanız hayatta başarılı olursunuz.” ifadelerini kullandı.

Soykök, “O halde bizler duygusal zekamızı güçlendirmeliyiz. Duygusal zekamızı da güçlendirmek için kalplerimizi güçlendirmeliyiz. Bu kalbimiz vücudumuza kan pompaladığı gibi bütün bu yeryüzüne de dünyaya iyilik, güzellik, adalet, merhamet, barış ve sevgi pompalamalıyız.” şeklinde konuştu.

Peygamberimizin örnek hayatından eğitimcilere ve katılımcılara örnekler sunan Soykök, Peygamberin hangi konularda örnek alınması gerektiği konusunda da açıklamalar yaptı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.