​Camiye giden çocuklar ödüllendirildi

​Camiye giden çocuklar ödüllendirildi

​Gaziantep’te "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında beş vakit namaza devam edip, kırk ayet ve hadis ezberleyen onlarca çocuk ödüllendirildi.

Gaziantep’te çocukları namaza ve camiye alıştırmak amacıyla gerçekleştirilen ve her geçen gün büyük bir ilgi gören "Haydi Çocuklar Camiye"l projesine katılan çocuklar ödüllendiriliyor.

Gaziantep İl Müftülüğü, Şehitkamil Belediyesi ve Hayırda Yardımlaşma Derneği (HAY-DER) ile İzcilik Kulübü tarafından başlatılan "Haydi Çocuklar Camiye" projesi kapsamında Selman-ı Farisi Camii’de düzenlenen yarışmada 40 gün boyunca düzenli olarak camiye gelip namaza devam eden, 40 ayet ve hadis ezberleyerek puan toplayan çocuklar ödüllendirildi.

Nesli kötü alışkanlıklardan korumak, gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak, çocukları camide cemaatle namaza teşvik etmek ve güzel ahlakla yetiştirmek, bunun yanında Kur’an-ı Kerim’den bazı ayetler ve Hadis-i Şerifler ezberleterek hayatlarında uygulamalarını sağlamamın hedeflendiği yarışmada, ödül töreni düzenlendi.

Selman-ı Farisi Camii’de düzenlenen ödül töreninde, proje kapsamında hafta içi bir vakit, hafta sonu ise beş vakit namazlarını düzenli camide cemaatle kılan, 40 ayet ve hadis ezberleyip puan toplayan çocuklara ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Yarışmada birinciye bisiklet, ikinciye ve üçüncüye de uzaktan kumandalı araba hediye edilirken, diğer dereceye giren çocuklara ise çeşitli hediyeler verildi.

Programda bir konuşma yapan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bu programı kentteki tüm camilere yaymaya çalışacaklarını belirtti.

Proje ve düzenlenen programa ilişkin İLKHA muhabirine açıklamalarda bulunan Selman-ı Farisi Camii İmam Hatibi Yunus Emre, "Haydi Çocuklar Camiye" projesinin amacının çocukların camide büyümesi ve namazla yetişmesi İslam’ın ilim, ahlak ve terbiyesinden nasiplerini alması için planlanmış bir proje olduğunu söyledi.

Proje kapsamında çocukları camiye alıştırıp, 5 vakit namazın camide cemaatle kılınması ve 40 ayet ve hadisin ezberlenmesinin teşvik edildiğini belirten Emre, "Bu projede asıl olarak çocuklarımızın camide namaza devamlılığını esas alıyoruz. Namazın devamında çocukların İslam’ın ilminden ve terbiyesinden nasiplenmeleri için gayret ediyoruz. Akşam namazından sonra çocuklarımıza Kur’an- Kerim ve Hadis-i Şerif eğitimi, ezberler veriyoruz. Programın içeriğinde çocuklarımız hafta içi okula gittiklerinden dolayı hafta sonları beş vakit namaza düzenli olarak gelmelerini teşvik ediyoruz. Hafta içi ise en az bir vakit namaz için camiye gelmelerini teşvik ediyoruz. Bu şekilde biz inşallah programımızı yürütmeye gayret ediyoruz."dedi.

Çocukların proje kapsamında camiye büyük bir ilgi gösterdiklerini ifade eden Emre, "Cami ortamı çok farklı olduğu için büyüklerinden çocukları yönlendirmesiyle edep terbiye noktasında da çocuklarımızla ilgilenmeye gayret ediyoruz. Cami gerçekten bu toplumun mihenk noktasıdır. Toplumun harcı olduğu gibi birleştiren yeridir. Camiler Kabe’nin şubeleridir. Camiler bizim merkezimiz. Bu merkezi bizler ne kadar kaybedersek o kadar yeniliyoruz demektir. Camilere sürekli gelmemiz lazım. Camiler bizim bu toplumun yapı taşı ve çimentosudur. Camiler bizleri birleştiren, bizleri birbirimize kardeş kılan güzel mekanlardır. Büyükler camileri mesken edinmelidir. Peygamber Efendimizin (sav) birçok hadisinde de biz camilerde namaz kılmanın çok faziletli olduğunu biliyoruz. Camiye muhabbeti olan bir müminin de kıyamet günü ne kadar ön saflarda olduğunu biliyoruz. Hayatımız mutlaka cami merkezli olmalıdır. Büyüklerimizi de camiye çağırıyoruz. Onlarda camilere çocukları ile birlikte gelecekler."ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında programa katılan çocuklardan Cumali Çakıroğlu da, bu program vesilesiyle cami ve namaz alışkanlığı kazandığını belirterek, Camiye gelmeyi sevdim. Camiye gelerek birçok ayet ve hadis öğrendim. Eskiden namazlarım düzenli değildi. Ama bu proje kapsamında camiye geldikten sonra da namazlarım düzenli olmaya başladı. Bu programın bize çok faydası oldu. Diğer arkadaşlarıma da çok yararı oldu. Bütün arkadaşlarım namazlarını düzenli bir şekilde kılmaya başladı. Namaz kılınca içimize bir ferahlık geliyor. Herkese bu programı katılmalarını tavsiye ediyorum. Herkesin camiye gelmesini tavsiye ediyorum."şeklinde konuştu.

"Haydi Çocuklar Camiye" programı vesilesiyle namaza başladığını belirten Ahmet Serkan Çoğul ise, "Önceden nama gelmezdim. Bu programı duyunca bende camiye gelerek bu programa katıldım. Biz bu proje ile camiyi sevmeye başladık. Camide yeni arkadaşlarla tanışma fırsatı bulduk. Camide ayetler ve hadisler öğrendik. Şu ana kadar 40-50 tane hadis öğrendim. Daha önceleri hiç hadis bilmiyordum. Camide Kur’an-ı Kerim okuyoruz. Sonra hadislerimizi ezberliyoruz. Bu program ile camiyi ve namazı sevmeye başladım. İnsan namaz kılınca kendisini daha iyi hissediyor. Müslümanların camilere sahip çıkması lazım. Her insan camiye gelebilir. Gelmeyenlerin camiye gelmelerini istiyorum. Bizim camileri sahipsiz bırakmamamız lazım. Herkesin camiye gelmesi lazım."diye konuştu.

Hasan Çakıroğlu da, "Ben camiye geldiğimden dolayı çok sevindim. Daha önce camiye gelmiyordum. Geçen seneden beri camiye gelmeye başladım. Camide Kur’an okuyoruz, ayet ve hadis ezberliyoruz. Bu program bizim için çok iyi oldu. Bu program vesilesiyle namazın önemini, Peygamber Efendimizin (sav) hadislerini öğrendik. Camiyi çok sevdim ve alıştım. Bu program vesilesiyle namaza başladım." dedi.

Camiye gelerek namazını hiç aksatmamayı öğrendiğini ifade eden Seyfullah Aslan, "Önceden camiye hiç gelmiyordum. Bu sene düzenli olarak camiye gelmeye başladım. Camiye gelirken arkadaşlarımı da çağırıyorum. Arkadaşlarımla birlikte camiye düzenli bir şekilde geliyoruz. Önceden ben düzenli namaz kılmıyordum ve namazlarım düzenli değildi. Şimdi namazlarım düzene girmeye başladı. Camide güzel konular öğrendik."diye belirtti.

İLKHA


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.