Eğitim Bir-Sen’den ilçedeki etkili ve yetkili kurumlara çağrı

Eğitim Bir-Sen’den ilçedeki etkili ve yetkili kurumlara çağrı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde faaliyet yürüten Eğitim Bir-Sen, ilçedeki etkili ve yetkili kurumlara çağrıda bulundu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklamada bulunan Eğitim Bir-Sen şube başkanı Ahmet Bilen, ”Yaklaşık bir ay kadar sonra Ceylanpınar yolu üzerinde yapımı tamamlanacak kampüs bölgesinde 4 yeni lise için kampüs faaliyete girecektir. Bu okullar Gazi Anadolu Lisesi, Viranşehir Anadolu Lisesi, Karacadağ Anadolu Lisesi ve Şehit Enes Çiçek Meslek Lisesi’dir. Bu okulların taşınmasıyla yaklaşık 2500 öğrenci, 200 civarında öğretmen, taşıma servis araçları ve belediye şehir içi taşıma araçlarının kullanacağı 1 km’lik toprak yol şu an için kullanılamaz durumda. Değil minibüs ve araba, traktör bile rahat geçemiyor. Daha önceden defalarca söylenmesine ve planlamaya dâhil edildiği söylenmesine rağmen şimdiye kadar bir çalışma yapılmamıştır. Okullar açılmadan bir an önce asfalt yapılması gerek.”dedi.

Bilen, ”Aynı bölgede yolun diğer tarafında da 4 lise de (İbn-i Sina Mesleki ve teknik Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi, Pir-i Reis Anadolu Lisesi ve Tarım Lisesi) eğitim öğretim yapmaktadır. Aşağı yukarı 2000 öğrenci de bu okullardan sayarsak toplamda 4500 insan için birçok güvenlik tedbirinin alınması lazım. Emniyet müdürlüğümüzün kolluk kuvveti sağlaması ve kaymakamlık bünyesinde daha önceden alımı yapılan mahalle bekçilerinin de gece ve gündüz vardiyalı bir şekilde görevlendirilmesi bu sorunu en aza indirmede ciddi faydalar sağlayacaktır.Buradaki okullar yeni açılan okullar oldukları için temizlik ihtiyaçlarının karşılanması lazım. Bilindiği üzere 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen hizmetlilerden bu okullar şu anda faydalanamıyor ve dolayısıyla bir an önce bu ihtiyacın karşılanması lazım. Şimdi belediye bünyesinde çalıştırılan iş kur çalışanlarından ihtiyaç kadarının bu okullara verilmesi ve daha sonraki alımlarda da bu okullara öncelik verilmesi gerek. Okulların geniş bir yerleşkeye sahip olmasından dolayı bahçe düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları, belediye bünyesinde çalıştırılan işçiler ve ekipmanları tarafından okul idareleri ile koordineli bir şekilde başlatılmalıdır. İlçe tarım müdürlüğü bu okullarımıza fidan temini ve dikimi konusunda destek sağlamalıdır. Zira binalar inşaat halinde iken dikilen ağaçlar, şu an tamamen kurumuş durumda ve yenilerinin dikilmesi lazım. Milli Eğitim Müdürlüklerimizin görevi; yapımı tamamlanan binaların beton ve demir kısmı ile olan ilgisinin ötesine giderek kurumların ve firmaların koordinasyonunu sağlayıp konunun takipçisi olmak ve binaları eğitim ve öğretime hazırlamaktır. Binaların alt yapı sorunlarından biri de telekomünikasyon ile ilgilidir. İnternet ve telefon bağlantılarının bir an önce yapılması gerek. Gerçi bu sorun 200 bin nüfuslu olan ilçenin genel bir sorunu ve ayıbıdır. Koskoca ilçede İnternet ve telefonla ilgili basit düzeyde bile olsa bir muhatap yoktur. Bunun İçin il merkezine başvurmak gerek.

Okullar bölgesine acil olarak bir kavşak yapılması gerek. Zira kavşağın yapılmaması ana yol boyunca bu araçların oluşturacağı kalabalığın birçok trafik sorununa davetiye çıkaracağı açıktır. Yarın vakit çok geç olmadan ve telafisi mümkün olmayan sorunlar baş göstermeden önlemlerin alınması lazım.Burada dile getirilen sorunlar ve çözüm önerileri herhangi bir kurumu ve kişiyi hedef almak için değildir. Amacımız bir sorunu dile getirmek ve bu vesileyle kurumlarımızı harekete geçirmektir. Her şey bu toprakların çocukları olan öğrencilerimiz ve memleketimiz içindir. İnanıyorum ki kısa zamanda gerekli adımlar atılır ve biz de görevlerini yapıp sorunun çözümüne katkı sağlayan her şahıs ve kuruma teşekkür ederiz.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.