"En büyük sınav evlatsızlıktır"

"En büyük sınav evlatsızlıktır"

Çocuğu olmayan bir babanın sözlerinden etkilenerek Gaziantep’te "Tüp Bebek Projesi" başlattıklarını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, bu projeyle kentte 2 bin ailenin çocuk özlemini dindireceklerini söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tüp bebek yöntemiyle bebek sahibi olan ailelerle bir araya geldi. Hayatta en büyük sınavın evlatsızlık olduğunu ifade eden Şahin, bir yıl önce başlatılan "Tüp Bebek Projesi" ile ilgili bilgi verdi.

Normal yollarla çocuk sahibi olamayan ailelere hayata geçirdikleri tüp bebek projesiyle ailelerin çocuk sahibi olmalarına yardımcı olduklarını belirten Şahin, bu kapsamda kentteki 2 özel hastane ile işbirliği protokolü imzaladıklarını belirtti.

Tüp bebek merkezinde 200 aileye tüp bebek yöntemi uygulandığını ve tüp bebek için gerekli şartlara uygun 120 ailenin tedavi sürecinin başlatıldığını bildiren Şahin, çalışmalar sonucunda 41 ailenin çocuk sahibi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Gaziantep’in ilk kadın milletvekiliyim, kadın olunca anneler bize rahatlıkla ulaşıp sorunlarını anlatma fırsatı buldu. 2007 yılında bana gelen aileler, ‘ne bebeğimiz ne de tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olabilecek imkanımız var’ dedi. Devlet, tüp bebek merkezleri açtı ve bu konuda yardımcı oldu. Devlet desteği gelmeye başlayınca tedavi oranlarımız hızla arttı. Kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı iken bana, ‘tüp bebek üzerine sosyal projelerimiz var ama kime nasıl ulaşacağımızı bilmiyoruz’ denildi. 80 ilde kaymakamlık vasıtasıyla bebeği olmayan aileleri tespit ettik. Bebek ihtiyacı olan ama ekonomik durumu iyi olmayan aileleri tespit ettik, bu ailelerin hastaneye götürdük ve bütün giderleri bakanlık olarak biz karşıladık."

Dar gelirli bölgelerde yaptıkları çalışmalarda 2 bin ailenin tüp bebek konusunda kendilerinden yardım istediklerini belirten Şahin, "Aileler, tüp bebek için en yakın merkezin Adana olduğundan ‘bunu bizim yaptıracak durumumuz yok’ dediler. Ben de durumun sosyal boyutunu görünce bir proje hazırladık ve çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar merkezimize gelen aile sayımız 200 oldu. Bu aileler, tek tek incelendi. Tüp bebek için gerekli şartlara uygun olan 120 ailenin de tedavi süreci başlatıldı. 41 çocuk dünyaya geldi. 12 annemizin hamilelik süreci devam ediyor. Sonuçta biz bir vesileyiz, biraz insanlara dokununca bu güzellikler ortaya çıkıyor." dedi.

Hayatta en büyük sınavın evlatsızlık olduğuna işaret eden Şahin, "İki çocuk annesi olarak anneleri çok iyi anlıyorum, bu işin ne kadar insani ve vicdanı olduğunu görebiliyorum. Saha çalışmaları sırasında bir baba bana, Niye çalışayım, niye eve geleyim hiçbir nedenim yok. Eve geldiğim zaman beni bekleyen bir bebeğim yoktur. Çalıştığım zaman kime çalışayım’ dedi. Bu bebekler bizim ağacımızın meyvesidir. Bebekle, birlikte annenin, babanın, ailenin ve aile çevresinin psikolojisi direkt etkileniyor, pozitif bir şekilde hayata bağlanıyorlar. Sonuçta canı alan da veren de imanımıza göre Allah’tır. Makamlarımın içerisinde en heyecanlandığım beni en çok duygulandıran sosyal proje bu oldu." ifadelerini kullandı.

Gaziantep’te tespit edilen çocuksuz 2 bin ailenin olduğu bilgisini veren Şahin, Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde de kurulan tüp bebek merkezinin önümüzdeki ay açılacağını ifade etti.

Daha sonra duygu ve düşüncelerini dile getiren aileler ise çok mutlu olduklarını ve yıllar sonra çocuk sahibi olmanın sevincini yaşadıklarını söylediler.

Konuşmaların ardından Şahin, çocuklara yarım altın hediye etti. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.