Gaziantep'te öğrencilere sıfır atığın önemi anlatıldı
Gaziantep'te "Çevre Koruma Haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilere ve vatandaşlara sıfır atığın önemi anlatıldı.
Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi tarafından "Çevre Koruma Haftası" etkinlikleri kapsamında Gezegen Evi önünde kurulan stantta, öğrenciler ve vatandaşlara sıfır atığın önemi anlatılarak, hediyeler verildi.
Sıfır atık ve çevre temizliğinin önemi ile ilgili çeşitli proje ve faaliyetlerde bulunan Şahinbey Belediyesi "Çevre Koruma Haftası" etkinlikleri kapsamında açılan stantta öğrencilere çevre bilinci, sıfır atığın önemi, bayat ekmeklerin tekrar değerlendirilmesini anlatan kitap ve çeşitli hediyeler verildi.
Açtıkları stant ile ilgili bilgi veren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, belediye olarak atığın minimize edilmesi ve geri dönüştürülmesi noktasında çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Tahmazoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan 'Sıfır Atık' Projesi kapsamında Şahinbey Belediyesi olarak 'Bankam Atık' adını verdiğimiz noktalarda atıklar altına dönüşüyor. Evlerde türlerine göre ayrı ayrı biriktirilen atıklar, 'Bankam Atık' noktalarına getirilerek, getirilen atık miktarınca vatandaşların kartına puan yüklenmekte olup ve biriken puanların sonucunda atıklar altına dönüşmektedir. Bu sayede atığın ilk oluşma noktalarından biri olan evlerden geri dönüşüm malzemelerini toplayıp ekonomiye katkı sağlayacağız bu sayede hem ülkemiz hem de vatandaşımız kazanmış olacak." dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün işbirliğinde "Çevre Koruma Haftası" etkinlikleri kapsamında da bir program düzenlendi.
Programın açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan, geleceğin daha sağlıklı ve temiz olmasının gençlerin bilinçlenmesinden geçtiğini belirtti.
Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Alan ise "Çevre Koruma Haftası" etkinliklerinde "Sıfır Atık Projesi"ni tema olarak seçtiklerini bildirdi.
Sıfır atığın, atıkların kaynağından ayrıştırılarak dönüşüme gönderilmesi olarak tanımlandığını aktaran Alan, plastik, cam, metal, kağıt ve organik atıkların maddi değerinin olduğunu söyledi.
Sıfır atık projesinin başarıya ulaşabilmesi için ailelerin ve gençlerin duyarlılığının esas alacağını ifade eden Alan, özellikle büyükşehir ve ilçe belediyelerinin hassasiyetiyle projenin iki yıl içerisinde önemli bir noktaya geldiğini kaydetti.
Çevreye duyarlı çalışmalarla farkındalık oluşturan Zeynep Gençten Anaokulu, Bülbülzade Abdullah Edip İlkokulu ve Nizip Hatice Kamil Pekmez Ortaokulu'na teşekkür plaketi verildi.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.