Gaziantep’te son 5 yılda 6 bin derslik yapıldı
Gaziantep Valisi Davut Gül, kentte son 5 yılda 6 bin civarında derslik yapıldığını ve 2 bin dersliğin de inşaatının devam ettiğini söyledi.
Gaziantep Valiliği’nin koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Salonu'nda “İl Milli Eğitim Müdürlüğü Yatırımları” toplantısı düzenlendi.
Toplantıda Gaziantep Valisi Davut Gül, kentteki eğitim yatırımları ve bu alanda yürütülen faaliyetler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Gaziantep’te son 5 yılda 6 bin derslik yapıldığını ve 2 bin dersliğin de inşaatının devam ettiğini belirten Gül, bu yıl yatırım programında bin 922 dersliğin bulunduğunu ifade etti.
“Yapılacak olan 12 bin 500 derslik var”
Son 5 yılda yapılan ve yapılacak derslik sayılarının 10 bin olduğunu belirten Gül, “Buna hayırseverlerin yapacağı 2 bin 500 dersliği de eklediğimizde 12 bin 500 derslik ediyor. Bu yıl ise yatırım programında 84 okul yani bin 922 derslik bulunmaktadır. Son 5 yılda yapılanları çıkardığımızda cumhuriyet tarihi boyunca 13 bin yapılan derslik var. Son 5 yılda yapılan ve yapılacak olan 12 bin 500 derslik var. Bu olağanüstü bir çalışma, kendiliğinden olan bir çalışma değil.” dedi.
“Hayırsever katkısı çok kıymetli ve değerlidir”
Kent eğitiminin gelişmesine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün liderlik ettiğini belirten Gül, şunları söyledi.
“Milletvekillerimiz finansman boyutuyla her aşamasını takip ediyor. Belediyelerimiz arsa konusunda olağanüstü gayret sarf ediyor. Mesai arkadaşlarımızda bu çalışmayı koordine ediyor. Hayırseverler de katkı sunuyor. Tabi hayırseverlerin yaptıklarını anlatınca, ‘kamu bir iş yapmıyor mu? Her şeyi hayırsever mi yapıyor?’ şeklinde bir anlam çıkıyor. Marifet iltifata tabidir. Kamu çok iş yapıyor ama hayırsever katkısı çok kıymetli, çok değerlidir.”
“Belediyeler ve OSB desteğiyle 88 bin tablet dağıttık”
Öğrencilere 88 bin adet tablet dağıtıldığını belirten Gül, “Tablet dağıtımında Gaziantep en yakın şehri ikiye katladı. Bir özeleştiri olarak maalesef iyi şeyler için çok teşekkür etmiyoruz. 88 bin adet tableti Büyükşehir ve iki ilçe belediyemiz ile OSB Allah razı olsun bağışladı. Ama yeri geldiğinde 88 bin adet tableti görmüyoruz. Örneğin bin adet tablet eksiği var ama o bin adet tablet bizim için çok önemli bir mesele oluyor. Tableti olmayan çocukların tableti ihtiyacının giderilmesi gerekiyor mu evet gerekiyor ama bin adet tablete gösterdiğimiz hassasiyeti 88 bin tablet dağıtanlara teşekkür etme anlamında da göstermemiz lazım.” ifadelerini kullandı.
Eğitim için bu yıl yapılacak yatırım programının maliyetinin bir milyar 176 milyon TL olduğunu ifade eden Gül, Türkiye'de milli eğitimde en yüksek payı Gaziantep’in aldığını belirtti.
“2023'te Gaziantep'in eğitim sorunu fiziki anlamda kalkmış olacak”
Gaziantep’in yatırım büyüklüğü olarak Türkiye birincisi olduğunu belirten Gül, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şehrin milletvekilleri olmak üzere katkı veren herkese teşekkür ederek, “Bu hızla devam edersek hayırseverlerden beklediğimiz 100 protokolü tamamlarsak 2023'te Gaziantep'in eğitim sorunu diğer birçok sektörlerde olduğu gibi fiziki anlamda kalkmış olacak.” diye konuştu.
Gaziantep’te 88 bin Suriyeli öğrencinin eğitim aldığını sözlerine ekleyen Gül, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de her zaman birinci derece önceliklerinin eğitim olduğunu belirtti.
İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise sunum eşliğinde, kentteki öğrencilerin eğitim, spor, sosyal aktiviteler, teknoloji ile ilgili yatırımlar, derslik ve öğretmen sayıları, yapılan atölyeler ve meslek liselerinin gerçekleştirdiği üretimlerin anlattı.
Tepe, yaptığı sunumda kentte özellikle çocukların okul öncesi eğitimde gelişimlerine yapılabilecek katkıları anlatırken öğrencilerin teknoloji ile iç içe aldıkları eğitimin ilerisi için çok faydalı olacağını dile getirdi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.