HAKSİAD: Orta vadeli programı önemli buluyoruz

HAKSİAD: Orta vadeli programı önemli buluyoruz

Orta Vadeli Program (OVP) hakkında yazılı açıklamada bulunan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD), 2025-2027 yılları kapsayan değerlendirmeleri önemli bulduklarını belirti.

HAKSİAD, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan OVP hakkında yazılı açıklamalarda bulundu.

Fiyat istikrarının sağlanması, koordineli çalışılması, beklenti ve hedeflerin yönetilebilmesi, ticaretteki güvenin yeniden tesisi açısından önemli olduğuna vurgu yapan HAKSİAD, programın kararlı bir şekilde uygulanması gerektiğini ifade etti.

Yazılı açıklamalarda bulunan HAKSİAD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Güneş, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 3 yıllık orta vadeli programın Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyoruz. 2025-2027 yılları kapsayan değerlendirmeleri önemli buluyoruz. Fiyat istikrarının sağlanması, koordineli çalışılması, beklenti ve hedeflerin yönetilebilmesi, ticaretteki güvenin yeniden tesisi açısından önemlidir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçen haftalarda dile getirdiği katma değerli üretime geçiş ile sanayicilerin rekabet gücünün artırılması, dış pazarlara erişimin kolaylaşmasını sağlayacaktır. Bunun neticesinde üretim istihdam ve ihracatın artırılmasına da katkı sunacaktır. Programın kararlı bir şekilde uygulanması gerekiyor ki istikrar sağlanabilsin." şeklinde konuştu.

"HAKSİAD olarak tüm iş dünyası paydaşlarımız ile ülkenin pozitif gelişimi noktasında katkıda bulunacağımızın bilinmesini isteriz"

Güneş, "Bizim istediğimiz özellikle enflasyonun tek haneye düşürülmesi, sürdürülebilirlik açısından büyüme, yapısal reformlar, finansal istikrarın sağlanması ile finansa erişiminin kolaylaştırılması gerekli ve önemlidir. OVP'nin uygulanabileceği yıllar düşünüldüğünde iyi bir zemin olduğu kanaatindeyiz. Bu süreçte seçim kaygısı yok, bu fırsatın iyi değerlendirmesi lazım. Atılacak her büyüme noktasındaki adımların, özellikle orta direk ve alt gelir sınıfının satın alma gücünün artırılarak toplumda bir düzey yakalanacağı inancındayız. HAKSİAD olarak tüm iş dünyası paydaşlarımız ile ülkenin pozitif gelişimi noktasında katkıda bulunacağımızın bilinmesini isteriz. 2025-2027 yıllarını kapsayan OVP'nin ülkemizin ve halkımızın ekonomisine katkıda bulunmasını, hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.