HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından ulaşım zam kararına tepki: Yapılacak zam kararı derhal iptal edilmeli!

HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığından ulaşım zam kararına tepki: Yapılacak zam kararı derhal iptal edilmeli!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin UKOME kararı ile 28 Haziran cuma günü uygulamaya başlayacağı zam kararına tepki gösteren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, belirtilen zam oranını "astronomik bir rakam" olarak değerlendirdi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince alınan karar doğrultusunda toplu taşımada ulaşım ücretlerine yüzde 50'ye varan oranda zam yapıldı.

Söz konusu zam oranıyla ilgili sosyal medya X hesabında açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanlığı, halkın ekonomik gerçeklerinin dikkate alınarak zam kararının derhal iptal edilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Açıklamada, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) bugün aldığı ulaşıma zam kararını şaşkınlık ile karşılıyoruz. Artan yaşam maliyetleri ve azalan alım gücü, halkı zaten yeterince zor durumda bırakmışken ulaşım ücretlerine yapılan bu zamlar ek bir yük getirip halkın yaşam kalitesini daha da düşürecektir. Astronomik bir zam yaparak büyük bir adaletsizliğe de imza atılmış olunacaktır." denildi.

Açıklamanın devamında, "UKOME'nin bu kararı acilen gözden geçirmesi ve halkın sesine kulak vererek zamları geri alması gerekmektedir. Belediyenin, halkın ekonomik gerçeklerini dikkate alarak, zam kararını derhal iptal etmelerini bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.