HÜDA PAR Silvan Adayı Abdurrahman Ortaç projelerini anlattı
Silvan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, projelerini İLKHA'ya anlattı.
DİYARBAKIR - Silvan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Silvan Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Ortaç, projelerini İLKHA’ya anlattı.
Halkın hizmet görmeye susadığını ifade eden Ortaç, “Halkımızın emanetine sahip çıkacağız” diyerek, rüşvet ve yolsuzluklara yer vermeyeceklerini, ayırım gözetmeksizin hizmeti herkese eşit ve adil bir şekilde götüreceklerini söyledi.
Hür Dava Partisinin gaye ve amacının, bu halka hizmet olduğunu söyleyen Ortaç, bu memlekette huzur ve kardeşliğin tahsis edilmesi için HÜDA PAR’ın vazgeçilmez bir parti olduğunu belirterek, “Bu partinin referansı İslam’dır bu halka hizmet götürmek için bütün imkânları halka kullanacak.” dedi.
Bu partinin diğer bir sloganı ’da bu halkın manevi değerlerini korumak için hizmet, bu halkın kimliğine sahip çıkmak için hizmet ve milletimizin dünyasını refah ve huzura kavuşturabilmek için hizmet olduğunu söyledi.
İşte HÜDA PAR adayı Abdurrahman Ortaç'ın Silvan projeleri
Silvan için yaklaşık olarak 20 tane projelerinin olduğunu söyleyen Ortaç, “Halkımızın bizi seçmesi halinde, kazanmamız halinde bunların hepsini Allah’ın izni ile gerçekleştireceğiz.” Diyerek projelerini şu şekilde anlattı;
“Halkımız bizi tercih ettiği takdirde,
- Belediyenin bütün imkânlarını hakka dayalı adalet çerçevesinde kimsenin dil, din, düşünce ideoloji ve hayat felsefelerine bakmadan, hiçbir ayırım yapmadan, adil ve tarafsız bir şekilde halkın hizmetine sunarak, bunu da bir lütuf olarak değil haklarının olduğunu göstereceğiz.
-Nasıl ki 5 vakit namaz üzerimize farz ise, halka hizmet de bütün idarecilere farzdır. Çünkü o idareciler, bulundukları yerlerin sorumlularıdır. İdareci vatandaşına hizmet götürmek zorundadırlar.” Bizde bu anlayışla hizmet edeceğiz.
- Bizim bu halka sözümüz şudur: Asla yalan konuşmayacağız, israf etmeyeceğiz ve gelen bütün imkânları halka hizmette kullanacağız.
-- Her türlü ahlaki yozlaşmanın önüne geçerek maneviyatın sembolü olan ve bu değerlere ev sahipliğini yapan ,büyük İslam alimlerinin yetiştiği Silvan’ın maneviyat dolu günlerine tekrar getireceğiz.
Mahalle konakları
-İçinde belediye şikâyet birimi, muhtarlık, PTT şubesi, su ve elektrik tahsilat yeri ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilgili basit işlemlerin yapılabileceği Mahalle Konakları yapacağız.
Yeşil Silvan
-Silvan’ın yeşil Silvan olabilmesi için belediyeye ait arazileri ağaçlandıracağız.
Yerel İstişare Merkezi
Muhtarlar, âlimler, STK temsilcileri, aşiret reisleri ve kanaat önderlerinin katılacağı Yerel İstişare Merkezi (YİM) kuracağız.
Ulaşım
Silvan-Diyarbakır ve Silvan-Batman güzergâhlarında uygun ücretle belediye otobüs seferleri başlatacağız.
Aş Evi
Beslenme ihtiyacını karşılayamayacak düzeyde olan fakir ve muhtaçları tespit ederek, hayırseverlerin de katkı sunabilecekleri şekilde fakir ve muhtaçlara sıcak yemek imkanı sunacak Aş Evi kuracağız.
Çevre Temizliği
Silvan’ın Cadde ve sokaklarını temiz tutmak için belli noktalara çöp konteynırları yerleştireceğiz.
Tarihi Mekânlar
Tarihi yapıların restorasyon çalışmaları için ilgili kurumlarla irtibata geçeceğiz.
Eğitim ve kira yardımı
Evlenmek isteyen fakir gençlere evlilik yardımı, genç kızlara çeyiz yardımı, evli öğrencilere ise eğitim ve kira yardımı yapacağız.
Mescit ve taziye evleri
Her mahalle ve köyümüzde erkek ve bayan bölümleri ayrı olan ve mescidi, yemekhanesi ile abdest yerleri bulunan taziye evleri yapacağız.
Her camiye bir görevli
Camilerin bakım ve tamiratları için belediye tarafından her camiye bir görevli tayin edeceğiz.
Sosyal projeler
Dinimizi, dilimizi, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi işleyen sosyal etkinlikler düzenleyeceğiz. Gençlerimizi ve halkımızı ahlaki ve kültrel yozlaştırma projelerinden kurtaracak, inancımızla, örfümüzle, ahlakımız ve değerlerimizle çatışmayan sinema, tiyatro ve benzeri kültür ve sanat projelerinin hayata geçirilmesini sağlayacağız.
Bakım ve onarım
Silvan’ın tüm sokak, cadde ve kaldırımlarını yeniden dizayn edeceğiz.
Oyun alanları
Ailelerin parklarda çocuklarıyla iyi vakit geçirmeleri ve dinlenmeleri amacıyla parklarda çocuk oyun alanları yapacağız.
İlçe garajı
Eski hal yerine ilçe otogarı inşa edeceğiz.
Yeşil alanların korunması
İlçenin her tarafında yeşil alan ve parkların yapılması ve mevcutlarla beraber, bu park ve bahçelerin korunup bakımının yapılmasını sağlayacağız.
Mezarlıkların bakımı
Mevcut mezarlıkların ağaçlandırılmasını, yeşillendirilmesini sağlayacak ve düzenli bakımlarını yapacağız.
Kanalizasyon sorunu
Feridun mahallesinden ilçe merkezine gelen kirli suyu bir kanalla ilçenin ana kanalizasyonuna bağlayacağız.
Abdurrahman Ortaç kimdir?
30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde HÜDA PAR Silvan Belediye Başkan Adayı olan Abdurrahman Ortaç; 15.03.1963’te Silvan’a bağlı boyunlu köyünde (Boşat) dünyaya geldi. Maddi durumu normal dindar bir ailenin ferdidir. Babası Mehmet Şakir (Hacı Şakir’ı Melle Hasan)’dır. Dedesi Mahmut, birinci dünya savaşında üç kardeşiyle beraber Ruslara karşı Osmanlı saflarında savaşırken kendisi Üstat Bediüzzaman ile birlikte Ruslara esir düşer. Üç kardeşinden ise haber alınamamıştır. Dokuz yılık esaretten sonra Ruslardan kaçıp Almanya üzerinden Türkiye’ye gelir. Bu yolculukları aylarca sürer. Memlekete geldikten sonra iki çocuğu dünyaya gelir (bir kız bir erkek). 1925 Şeyh Sait kıyamında kabilesi ile birlikte kıyama destek verir. Silvan’ın Gündereşo (kara köyü) köyünün kırsal kesiminde (çuha medrebi) Ramazan ayında akşama doğru Cumhuriyet askerleriyle girdiği çatışmada 17 köylüsü ile beraber şehit düşer.
Abdurrahman Ortaç 12 yaşına kadar köyünde kaldı. Daha sonra bölgenin değişik medreselerinde meşhur âlimlerden Arapça tedrisat aldı. Başlıca ders aldığı Seydalar; Seyda Molla İhsan Meçin, Seyda Molla Muhammed Şerif Yalçın, Seyda Molla Zekeriya Selibi, Tillo’da Seyda Molla Burhan ve Molla Suat. Arpça tedrisatını yedi yılda tamamladıktan sonra İcazet diplomasını Seyda Molla İhsan Meçin’den aldı.
1982 de evlenen Ortaç, beş çocuk babasıdır. 1983 de vatani görevini Kütahya ve Konya da tamamladı. Daha sonra bölgenin değişik köylerinde fahri imamlık yaptıktan sonra Silvan merkezinde esnaflık yaptı. İlk, orta ve lise öğrenimini dışarıdan açık öğretimde okuyarak tamamladı.
1992 – 2000 yılına kadar İslami çalışmalarından dolayı hukuksuz şekilde defalarca gözaltına alındı.
2000 yılından sonra memleketini terk ederek batı illerine ve 2003’te de Türkiye’yi terk ederek Belçika’ya yerleşti. Belçika’da Sivil Toplum Kuruluşlarından El Gazalı Eğitim Ve Kültür Derneğinde görev alıp Arapça dersi verdi. 2005 yılına kadar devam eden yargılamaların asılsız ve yanlış olduğu anlaşıldıktan sonra tüm davalarından beraat aldı.
Belçika’da İmam Gazalı Camiinden imamlık görevini de devam eden Ortaç, 2014 mahalli seçimlerinde Hür Dava Partisinden Silvan Belediye başkan adaylığı için Silvan’a geldi. Ana dili Kürtçenin yanında Arapça, Türkçe ve Flamanca biliyor. (İLKHA)
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.