“İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı" başladı

“İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı" başladı

Gaziantep'te, Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün “Tüketici Haklarının Yerel Yönetimlere Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında “İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı" başladı.

Ticaret Bakanlığı, Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün katkısı, Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen “İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı" Gaziantep’te yapıldı.

Çalıştayda konuşan Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlan, tüketici haklarının yasalarla koruma altına alınması ve bu haklara gösterilen saygının, ülkelerin gelişmişlik düzeyini de gösteren temel bir gösterge olduğunu söyledi.

Tüketici hakları konusundaki iyi uygulamaları genele yaymak amacıyla hazırladıkları projenin ikinci adımını gerçekleştirdiklerini söyleyen Uzunoğlan, bakanlık olarak tüketicilerin gelişmiş ülkelerle aynı düzeyde korunmaya sahip olması için her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.

Uzunoğlan, tüketici haklarının korunması, uygulanması, yaygınlaşması ve yasallaşması için birçok şehirde bu tür çalıştayların yapıldığını ve ilgili birim ile kurumların bilgilendirildiğini belirtti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Aksoy, tüketicinin ticari ve mesleki açıdan, üreticinin ise birçok kanun ve yasayla korunmaya kavuştuğunu belirtti.

Aksoy, yasaların, kanunların, yönetmenliklerin ve mevzuatların ne kadar iyi olursa olsun, uygulamalarda, denetimlerde aksaklıklar olduğu sürece kanun ve yasaların çok da bir öneminin olmayacağını vurguladı.

Belediyeler olarak kendilerine bu noktada daha çok sorumluluklar düştüğünü ifade eden Aksoy, “İl ve ilçelerdeki zabıta kuruluşlarımız bu anlamda daha duyarlı ve bilinçli olmaları gerekiyor. Tüketici için bilinçli çalışmalar yaparken özellikle fırsatçılara meydan vermemek gerekiyor. Türk ekonomisine karşı bir kampanya yürüten veya yürütmek isteyenlere karşı duyarlı olmak lazım.” dedi.

Aksoy, vatandaşların bilinçli bir tüketici olabilmesi adına çalışmalar yaparken; üreticinin ve esnafın da kaliteli mal satmak ve satış sonrası yükümlülükleri konusunda bilinçlendirme yapıldığını söyledi.

Aksoy, temel amaçlarının ve hedeflerinin cezalandırma değil, kaliteyi yükseltmek olduğunu kaydetti.

Gaziantep Ticaret İl Müdür Vekili Kürşat Turpçu da Gaziantep’teki çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.

Gün boyu devam eden çalıştayın sonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Salih Yıldırım, Gaziantep’teki çalışmaları ile ilgili bir sunum yaptı. Yıldırım sunumunda zabıtanın tüketici ile esnaf arasındaki ilişkileri konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

Yıldırım, Gaziantep’in sanayisi, turizm ve ticari potansiyeli ile üreten bir kent olduğunu ifade etti.

Çalıştaya, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve ilçe belediyelerinden zabıta personelleri ile çalışanları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.