Makina sektörünü çok önemsiyoruz
Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, dünya ülkelerine ihracat yaparken ton bazında çok daha yukarı rakamlarda satış yapılması gerektiğini belirterek, “Bunun için de daha fazla AR-GE ve katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz.”dedi.
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Başbakan Yardımcısı Şimşek, Organize Sanayi Bölgesi’nde makina üretimi yapan bir fabrikayı ziyaret etti.
Üretim tesisini gezen ve üretilen makinaları inceleyen Şimşek, makina üretiminin yoğun emek isteyen bir sektör ve geleceğin makina üretiminde olduğunu belirterek, “Makina sektörünü hem Gaziantep ve hem de ülke olarak çok önemsiyoruz. Gelişmesini ve büyümesini istiyoruz.”dedi.
Şimşek, “Gerçekten de çok güzel bir üretim modeli var. Bu kazandığınız tecrübeleri sadece değirmen makinaları üretimiyle sınırlı tutmayın. Buna benzer üretim modellerinde de değerlendirin. Fabrikanın bilgisayar ve otomasyon çalışmalarını çok beğendim. Mühendislik çalışmaları, üretim modeli, üretilen makinalar gayet güzel. Tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Teknoloji satıyor olmak, katma değeri yüksek üretim yapmak çok önemli.”ifadelerini kullandı.
Dünya ülkelerine ihracat yaparken ton bazında çok daha yukarı rakamlarda satış yapılması gerektiğine dikkat çeken Şimşek, “Bunun için de daha fazla AR-GE ve katma değeri yüksek ürün üretmeliyiz. Ülke olarak makine üretimine daha fazla önem vermeliyiz. Hükümet olarak bu sektöre hep destek verdik bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. AR-GE merkezleri kurulmasına da hükümet olarak çok büyük destek veriyoruz. Bunları sanayicilerimizin değerlendirmesini istiyoruz. Daha fazla AR-GE merkezleri kurmalarını istiyoruz. Buradaki alt yapınızı ülkemiz için çok önemli bir yeri olan savunma sanayinde de kullanabilirsiniz.”şeklinde konuştu.
Makinalar hakkında Şimşek’e sunum yapan Fabrika Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özpolat, 52 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını belirterek, “Firmamız değirmen makineleri konusunda uzmanlaşmış, en son teknolojiyi kullanan yapıya sahip. 80 uzman personel ile bilgisayar destekli tasarım terminali ve CNC takım tezgahları ile başarılı üretimimize devam ediyoruz.” diye konuştu.
Makina sektörünün Gaziantep ve Türkiye için çok stratejik bir sektör olduğunu ifade eden Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Özpolat da, 20 yıl önce bu sektörün 250 milyon dolarlık ihracatı olduğunu şimdi ise 15 milyar dolarlık ihracat kapasitesi bulunduğunu belirtti.
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.