Malatya Milletvekili Çalık, “Hak sahipliği konusunda bazı sorunlar yaşanıyor”
AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, 24 Ocak depreminin yaralarının hızlı bir şekilde sarılmaya devam edildiğini, hak sahipliği konusunda yaşanan bazı sorunların aşılması için çalışma yaptıklarını belirtti.
Çalık; Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yaraların sarılmaya devam edildiğini, merkezde evlerin inşa edildiğini, hak sahipliği konusunda pandemi nedeniyle tespit çalışmaları gecikmeli başladığını ve hak sahipliği çalışmalarının bu ay sonuna doğru bitebileceğini söyledi.
Çalık; 4 Ağustos'ta Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı ile birlikte, Vali Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Pütürge Kaymakamı Barbaros Akbulak ve ilgili kurumların idarecilerinin katılımıyla Tepehan Mahallesi'nde muhtar ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Çalık, “İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, depremden sonra hemen aradı ve konuyu yakın takip ettiğini, Cumhurbaşkanımıza da bilgilendirmeleri yaptığını söyledi. Burada siz muhtarlarımızla yaptığımız görüşmede de bakanımız, telefonla geçmiş olsun dileklerini iletti. Pütürge'de yaşanan depremi ilk elden takip ettiğini söyledi.” ifadelerini kullandı.
AFAD'ın önemli bir rol üstlendiğini belirten Çalık, şunları kaydetti:
"AFAD'ın kurduğu çadırlar, yapmış oldukları yardımlar, hasar tespitleri çok önemliydi. AFAD, İçişleri Bakan Yardımcımız İsmail Çataklı'ya bağlı ve biz depremin yaşandığı dönemden sonra Ankara'da yaptığımız görüşmede de İçişleri Bakanımızın, Çevre ve Şehircilik Bakanımızın, depremlerle ilgili Malatya'ya yapmış oldukları destekleri çok takdirle anlattık. AFAD'ın yapmış olduğu çalışmaları da çok detaylı bir şekilde konuştuk. Pütürge, Doğanyol, Kale, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerimizde yaralar çok hızlı bir şekilde sarılmaya devam ediliyor. Merkezde evlerimiz inşa ediliyor ama sorunumuz şu; hak sahipliği konusunda pandemi dolayısıyla tespit çalışmaları gecikmeli başladı ve hak sahipliği çalışmaları da nasip olursa bu ay sonuna doğru bitmiş olacak. Hak sahipliği konusunda Pütürge'de muhtarlarımızın bütün vatandaşlarımız adına talepleri özellikle İstanbul'da yaşayan Pütürgeli hemşerilerimizin aile fertlerinin, burada her birinin hissesinin olduğu araziler ve evler, yer tespitleri konusunda problem yaşıyorlar. Biz, içişleri ile Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile bu konuyu görüştük. Özellikle hak sahibi olamayan vatandaşlarımız sorun yaşamasın diye hak sahipliği çalışmalarını başlatmadan hemen hak sahibi olan vatandaşlarımıza evlerini verirken, 'sosyal konut' dediğimiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın uygun kredilendirme şekliyle isteyen vatandaşlarımıza ev verelim düşüncemizi bakanımızla konuştuk ve onaylattık. Şimdi buradaki muhtarlarımızın en önemli talebi; 'hak sahipliği çalışmaları bir an önce bitsin, acilen ağır hasarlı evler yıkılsın ve orada konteynırların acilen kurulması.' Tarımköy Projesi kapsamında Pütürge'de 1250 ev yapılacak, Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile görüştük ve bakanımız hak sahipliği edilmeden de ihaleye çıkılması için talimatlarını verdi. Kış şartları Pütürge'de çok ağır geçiyor. Çadır ve konteynırda kalan vatandaşlarımızın bir an önce sağlıklı evlerine kavuşması gerekiyor. Pütürge merkezde evlerimiz inşa edildi. Kentsel dönüşüm projelerimiz başladı. İkinci deprem ve ardından artçıları yaşadık. Hızlı bir şekilde hak sahipliği çalışmalarının tamamlanıp, bu konuda da kolaylaştırıcı usulleri sizlerden istiyoruz.”
İLKHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.